Uzmanlar: ARTÇILAR OLACAK

İstanbul’da yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremin ve sonrasındaki birçok artçı depreme ilişkin uzmanlardan açıklamalar geldi. AFAD Daire Başkanı Murat Nurlu, bugünkü depremin birkaç gün önce olan depremle aynı fay hattı üzerinde olduğunu söyledi.

AFAD Daire Başkanı Murat Nurlu, “Bugün yaklaşık 14:00’de geçen gün Silivri’de yaşadığımız Kuzey Anadolu Fayı olarak isimlendirdiğimiz fay üzerinde yine bir deprem meydana geldi. Bu 5.8 büyüklüğündeki depremin derinliği yaklaşık 7 kilometredir. Bu depremin artçıları olacaktır.  Hasarlı binalar varsa kesinlikle içeri girmeyin. AFAD Başkanlığı tarafından hasarlar tespit ediliyor. Orta Marmara sırtı üzerinde bu deprem meydana geldi. Bugünkü deprem salı günü olan depremle aynı fay hattı üzerinde gerçekleşti. Şu anda kadar 4 artçı meydana geldi” diye konuştu.

…akat İstanbul güneyindeki devam eden parçası ise 70 kilometre uzunluğunda ve bu parça tek başına kırılırsa 7,1 büyüklüğünde deprem üretebilir. Bunun yanındaki fay parçasının toplam uzunluğu 120 kilometre. Bunların tek parça kırılması halinde 7,4 büyüklüğünde depreme neden olabilir.”

Evet uzmanlar gelen depremi duyuruyor. Halka evlerinize girmeyin diyor.

Tamam girmesin halk!

Bugünden itibaren sağlam olmayan her ev belki de mezarımız olacak.

Ne yapalım peki?

Nerede yatalım?

Değerli bilim insanları! Bilim adamı olmak sadece tespit yapmak değildir. Tabii ki tespitleriniz teşekküre muhtaç ve çok kıymetli. Ama yetmez. Ne yapmalıyız?

Evinize girmeyin çağrısı bir cevap değil. Çözüm değil!

Devlete çağrı yapmalısınız. Depreme karşı derhal seferberlik ilan ederek gerekli önlemi almalarını talep etmelisiniz. Halkı bu yönde devlete karşı örgütlenmeye çağırmalısınız. Çünkü sizde çok iyi biliyorsunuz halkın geçim derdinden depremi çok fazla düşünecek hali yoktur. Yaptığınız çağrı bir kaç güne unutulacaktır.

O yüzden halka ne yapması gerektiğini söyleyin ama bu “evinize girmeyin” demek olmasın LÜTFEN!

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.