“lan artistlik yapma, ananı da al git” den sonra “sus,sus,sus”…

CHP’nin çiçeği burnunda genel başkanı Özgür Özel geçtiğimiz günlerde meclisteki grup toplantısında konuşma yaparken söze giren bir çifçiyi azarladı. Suratındaki ifadede öfkesini gizleyemeyen Özgür Özel, yarın iktidar olduğunda CHP’nin nasıl yöneteceğine dair ipuçları vermiş oldu daha bu günden.

AKP iktidarının ilk yıllarında o zaman başbakan olan R. Tayyip Erdoğan’ın önünü kesip meramını anlatmaya çalışan bir çiftçiye kameralar karşısında edemediği küfürü “ananı da al git” şeklinde dillendirmesi akıllardadır.
Halk bir derdini anlatmaya çalışıyor, çaresiz kaldıkları için işlerini güçlerini bırakıp Ankara’ya gelerek ve her türlü gözaltı, dayak, işkence hatta tutuklanma tehlikesini de göze alarak başbakan ya da muhalefet lideri,-artık kimi bulursa- karşısına çıkıp meramını anlatmaya çalışıyor. Çare arıyor. Gördüğü en hafif muamele “azar”.

Özgür Özel’in “sus, sus, susu” diyerek azarlaması ile Erdoğan’ın “lan artistlik yapma, ananı da al git” diye küfür etmesi arasında nitelik olarak bir fark yoktur. İkisinin de özünde halka bakış açıları vardır.
Halk konuşamaz,
Ne denirse dinler,
Hakkını arayamaz,
Derdini dahi dile getiremez…
Bu bakış açılarının temelinde yatan halk düşmanlığıdır. Muhalefette iken süslü bir kaç söz söyleyerek halktan yana görünüyor olmaları bu gerçeği değiştirmez.
Özgür Özel derdini anlatmaya çalışan çiftçiye kızarken suratındaki ifade halkımıza çok şey anlatıyor.
“adam olacak çocuk b.kundan belli olur” der halkımız. Özgür Özel’in yarın ne olacağı konusunda fikir sahibi olmak için böylesi bir hadsizliği yapmasına ihtiyaç yoktur evet. Ama daha muhalefetteyken gerçek kimliklerini gizleyememelerini de gözden kaçırmamak gerekir.
CHP ile aynı kimliğe sahip siyasi partilerin dünya sınıf mücadelesinde, burjuvazinin gizli gücü olması bir yana, ülkemiz faşizmi gerçeğinde sadece CHP’nin tarihine bakıldığında ileride iktidara geldiğinde AKP faşizminden farkı olmayacağını görmek mümkün.
Sonuçta CHP emperyalizme göbekten bağımlı, faşizmle yönetilen ülkemizde, faşizmi uygulamak için iktidara gelmek istemektedir. Asla faşizmi bitirmek, emperyalizmle işbirlikçiliğe son verip ülkemizin bağımsızlığını istememektedir. Özgür Özel de CHP’nin bu gerçeğine uygun olduğu için CHP başına gelmiştir. En amerikancı kadrolar ile iktidara geldiğinde yapacakları AKP faşizminden geri kalmayacaktır. Bu bir kehanet değildir. Ülkemiz faşizminin karekteristik özelliğinin sonucudur.
Halk Olarak Tek Kurtuluşumuz Kendi Göbek Bağımızı Kesmektedir. Bu Bağ Düzenle, Düzen Partileriyle Olan Bağımızdır. Düzenle Bağımız Keser Kendi Haklarımız İçin Örgütlenip Mücadele Edersek Bu Köhnemiş, Açlık Yoksulluk ve Adaletsizlikten Başka Vermeyen Düzene Son Verebiliriz.

https://x.com/t24comtr/status/1790341207027061223

Sosyal ağlarda paylaşın