Bugün günlerden Helin… bizim Helinimiz…

3 yıl önce bugündü.
Bugün ölümsüzlüğe uğurladık Helin’i.
Helin 3 yıl önce bugün sonsuzluğa attı adımını. Geride kalanların yüreklerini dağlayarak yaptı bunu… Yoldaşları, ülkemizde ve dünyada HALK, yanımızda kalması için çok çabaladı, çok mücadele etti. Ama erdemin ve onurun sembolü olurken Helin, onursuzluk ve ahlaksızlığın iktidarı AKP’nin korkusu o kadar büyüktü ki aldı bizden Helin’i.

UMUT’u yaşatmak için açlığa yatırdı bedenini Helin.
Damla damla eridi. Açlığın koynunda küçüldükçe bedeni büyüdü UMUT.
Türküleri susturamazsınız diyordu ama “dönen dönsün ben dönmezem yolumdan” dı duyulan. Pir Sultan’ın teslim alınamazlığının bin yıllık yankısıydı Helin’in sesindeki.
Türküler susmaz halaylar sürer dediler on yıllardır. Susturmak için zulüm, yine en ahlaksız en iğrenç yollara başvurdu. Başvurmadıkları yol kalmış mıydı ki? Bin yıldır vazgeçmediler. Vazgeçmediler de ne oldu, Dadaloğlu, Köroğlu, Pir Sultan dikilmedi mi karşılarına her seferinde. Bu sefer Helin dikildi karşılarına. Bizim Helinimiz. Bu sefer Helin Pir Sultan oldu ve patlattı Hızır paşanın yüzüne türküsünü, içinde “şah” geçmese de. Helin’di bu sefer Mahir olan, dönmedi yolundan. Güldürmedi Hızır paşanın çocuklarını.
7 Notanın komutanı oldu ve verdi dünya halklarına en son talimatını: SUSMAYIN!

3 Yıl önce bugün AKP faşizminin ahlaksızlığının en yalın en çıplak halini gördü tüm dünya. Cenaze günü hatırlardadır,
288 gün damla damla eriyerek küçücük kalmış bedeni tabuta sığmaz, toprak kabul etmez dediğimiz canımız Helinimizin naaşının yıkanmasına dahi engel olmaya çalıştı soysuz karanlığın bekçileri…
Köşe bucak cenazesine gelenleri kovaladı, terör estirdi. Helin’in şehitliğine bir de bu namussuzluk eklendi… Acı öfkeyle harmanlandı ve yüreklere kazındı. Yüreklerde artık Helin’in hesabı var. Sorulacak hesabı…
Zalimin tüm zulmünden sorulacak hesaba Helinimizin cenazesini dahi yıkamasına izin vermeyen ahlaksızlıktan sorulacak hesap da eklendi.

Bu SOYSUZ’luğun hesabı sorulur.
Bin yıl da geçse unutulmayacak Helin ve Helin’in hesabı.
Unutulmaz halkı için ölen öldüren…
7 Notanın komutanı Helin’i unutmayacak, unutturmayacağız.

Sosyal ağlarda paylaşın