AKP Van Belediyesini gasbetti.

(Türkiye)
AKP Faşizmi, gerçeğini bir kez daha gösterdi. 31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti’nin kazandığı Van Büyükşehir Belediyesi’nde mazbata, ikinci olan AK Parti’nin adayı Abdullah Arvas’a verildi.

Geçtiğimiz yıllarda yapılan seçimlerde faşist AKP iktidarının Kürt illerinde kazanamadığı belediyeleri zorla kayyum atayarak el koymasının ardından 31 Mart 2024 seçimlerinde yüzde 55 oyla seçilen Dem Parti adayı Abdullah Zeydan’ın seçilme yeterliliği taşımadığı belirtilerek, mazbatayı vermedi. Kürt halkının oylarıyla seçtiği belediyeyi kez daha gasp etti.

Yaşanan bu keyfilik sonrasında gün boyu Van’da eylemler düzenleyen Kürt halkı, AKP faşizminin bu uygulamalarını protesto etti. Yapılan gösterilerde çok sayıda insan gözaltına alındı, polis halka biber gazı ve tazyikli su sıktı.

Dem Parti adayı Abdullah Zeydan, AKP hükümetinin yaptığını faşizanlık olarak değerlendirerek, halkın iradesine sahip çıkacaklarını açıkladı

Zeydan “Halkın iradesine çökme, halkın iradesini ortadan kaldırma, halkın iradesine pusu kurma, tuzak kurma girişimi var. Bütün bu kampanya sürecinde YSK adaylığımı kabul etmiş. Ben üç aydır kampanya yürütüyorum. Seçilme yeterliliği önünde hiçbir engel olmadığına YSK kendisi karar vermiş. Seçimleri biz kazanmışız ve böyle bir kumpasla, bir tuzakla yüz yüze kaldık. Konuya ilişkin itiraz edeceğiz” dedi.

AKP faşizminin yönetememe krizi artık had safaya ulaştı. AKP içinde yaşanan kırılmalar parçalanmalar halka yönelik baskının, keyfiliğin katmerleşmesinde görülüyor. Kürt halkına olan düşmanlık, faşist keyfilik sürüyor. Van Belediyesi gaspı, faşizmin, çıkarları gerektirdiğinde kendi yasalarını çiğnemekte hiç bir sakınca görmeyeceğini tekrar gösteriyor.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın