TAYAD, Devrim Meşalesinin yakıldığı köy olan Kızıldereydi.

Türkiye(GHA)
Tutsak Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TAYAD) üyeleri, 31 Mart’ta Türkiye’nin devrim manifestosunun yazıldığı yer, Kızıldere’deydi.

Köye yönelik kuşatmaya rağmen, TAYAD üyeleri, önder Mahir Çayan ve onunla birlikte 30 Mart 1972’de yaşananları anarak bir açıklama yaptılar.

Feridun Osmanağaoğlu, TAYAD adına yaptığı açıklamada “Anadolu ihtilalinin yolu Kızıldere’den geçer…” diyerek şu ifadeleri kullandı:

“Kızıldere, Türkiye’nin devrim tarihinde bir manifestodur. 30 Mart 1972’de Mahir Çayan ve dokuz arkadaşı, devrim mücadelesini 50 yıllık revizyonizmin etkisinden kurtararak devrimin yolunu çizdiler. Kızıldere, Türkiye’nin devriminin doğum günüdür. Kızıldere, Türkiye’nin devrim tarihinde fedakarlık kültürünün, halka ve vatanseverliğin, sosyalizm için mücadelenin en güzel, en değerli, en somut örneğidir. Mahir’den bugüne, faşizme karşı savaşmak için bedel ödemeye devam ediyoruz. Bu mücadeleyi en ağır bedelleri ödeyerek sürdürüyoruz. Bu yüzden Mahir’i ve dokuz arkadaşını anmak için buradayız.” Şeklinde konuştu.

Mahir’in gür sesiyle “biz buraya dönmeye değil ölmeye geldik” haykırışında somutlanan devrime olan inanç ve kararlılık sürdürülüyor. Sürüyor. Mahirlerin katledildiği gün, devrime olan inancın, devrim manifestosunun devrimciliğin doğum günü oldu. TAYAD’lılar ilerleyen yaşlarına, engellemelere, gözaltına alınma ve tutuklanma riskine rağmen Kızıldere’ye gitme kararlılığı gösteriyor… Kızıldere’ye gidiyor ve her koşulda şehitlerine sahip çıkıyor. TAYAD budur; TAYAD şehitlere olan bağlılıktır… vefadır, kararlılık, bağlılık ve inançtır…

Anma atılan sloganlarla son buldu.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın