2.Solingen Katliamı’nda Bilirkişi Raporu Tamamlandı: “Yangın Kasıtlı Çıkarıldı!”

Dün, Almanya’nın Solingen şehrinde bir bina kundaklandı ve kundaklama sonucu çıkan 4 kişi katledildi. 9 da yaralının oldugu yangına ilişkin bilirkişi raporu tamamlandı.
Bilirkişi Raporu’nun sonucu Wuppertal Savcılığı tarafından açıklandı.
Savcılık, bilirkişi raporunun tamamlandığını ve rapora göre, yangının “yanıcı madde dökülmek suretiyle” çıkarıldığının belirlendiğini bildirdi.
Savcılık, poisin “yangını kimin çıkarttığını belirlemek için çalışma başlattığını” da ekledi.

Bilirkişi raporuna göre;
yangın 5 dakika içinde çatı katına kadar yayıldı.
Savcı Heribert Kaune Gebhardt, açıklamasında ayrıca şunu belirtti: “aile, dairedeki duman dedektörünün alarm vermesiyle hemen evden çıkmış, ama yangının her yeri sarması nedeniyle kaçmayı başaramamışlar. Cesetlerin bulunma şekli bunu gösteriyor.”
Kanıtlar ve rapor ortada: Yangının dakika içinde çatı katına kadar çıkacağı şekilde çok miktarda yanıcı dökülmüş. Açıkça bir katliam hedeflenmiş.

Binada bu yangından birkaç gün önce de bir yangın çıkarıldığı, merdiven boşluğuna bırakılan bir bebek arabasının ateşe verildiği öğrenildi.

GHA Soruyor:
Savcı Kimleri Koruyor, Neyi Saklıyor ?

Savcılık ise daha cesetler yerdeyken, yangının alevleri sönmemişken, “Yabancı düşmanlığı yok” açıklaması yapmıştı.
Ajansımızın konuya ilişkin ilk haberinde de belirtildiği gibi, Alman savcılarının, yetkililerinin, ırkçı saldırılardan sonra “olayın ırkçılıkla, yabancı düşmanlığıyla ilgisi yoktur” açıklamaları, yıllardır tanık olduğumuz bir durumdur.
NSU çetesi Köln’de kahvehaneyi bombaladığında, Alman Devletinin polisi, ellerinde bombayı atanların görüntüsü olduğu halde, bile bile faili gizlemiş ve bombalamayı “Türk mafyasıyla Yunan mafyasının çatışması” diye açıklamışlardı.
Açık ki, savcı, ırkçı saldırıyı örtbas etmek istiyor. Irkçı katillere kol kanat geriyor.

GHA Sormaya Devam Edecek:
Bu Savcı Yalan Açıklamadan Dolayı Yargılanacak Mı ?

NRW Başbakanı Hendrik Wüst, sosyal medya hesabından “çok üzgün olduğunu” ifade eden bir mesaj yayınlamış. Aynı şekilde Eyalet İçişleri Bakanı Herbert Reul de “taziye” dileğinde bulunmuş.
Üzülmeniz bir işe yaramaz.
Katilleri bulun!
Katilleri himaye edenleri bulun!
Katilleri organize edenleri, ırkçılığı kışkırtanları bulun!
Bulun ve yargılayın!

Sosyal ağlarda paylaşın