Grup Yorum Üyesi Bahar Kurt’un Annesi Nagehan Kurt Da Açlık Grevine Başladı

Gizli tanık ifadeleri ile tutuklanan, Burhaniye T Tipi Hapishanesi’nde, Grup Yorum üyesi kızı Bahar Kurt ile aynı koğuşta kalan anne Nagehan Kurt, kızının süresiz açlık grevinin 105. gününde açlık grevine başladı. Gözleri önünde eriyen kızı Bahar ve tüm adaletsizlikler adına süresiz açlık grevine başlayan Nagehan Kurt açlık grevine başladığını mektupla duyurdu.

10 eylül günü kızının mahkemesinin görüleceği mahkeme gününe kadar 15 günlük açlık grevini bitirmeyip Süresiz açlık grevine dönüştürdü.

Yazdığı mektupta açlık grevine başlama sebebini şöyle anlatmış Nagehan Kurt :

…(Açlık grevine başlama sebebi) tek sebep  Bahar’ın tahliye olmamasına duyduğum öfke değil. Düşünüp tartarak aldığım bir karar. Biliyorsunuz 31 mart 1998’de düştü bizim yüreğimize il ateş. Gözaltına alınıp kaybedilde ve katledildi Hayat ile üç arkadaşı. Kardeşimin bir mezarı bie yok. Anneme kızının mezarına gidip dua etmeyi bile çok gödüler. Bizi Hayat’sız, Hayat’ı mezarsız bıraktılar. Hayat’la başlayan ve hiç dinmeyen bu öfkeye su serpmenin vakti geldi çoktan .

Nagehan Kurt’un kendisi ile birlikte üç evladı tutsak. Bir kardeşi de faşizmin kaçırıp katlettiği ve cenazesini bile vermediği  karanfillerden.

Her açıdan üzerinde düşünülmesi gereken bir direniştir Nagehan Kurt’un başlattığı açlık grevi. Ama en önemlisi ve görülmesi gereken nasıl bir zulüm ve nasıl bir adaletsizlik yaşatıldığıdır bu halka . Öyle bir adaletsizlik ki 3 evladı ile mahpusluk yaşatıyor bir anaya. Üstüne bir de kızının gözleri önünde erimesine tanıklık ediyor. Ve artık açlığını açlığına katıyor kızının. Beraberce erittecekler bedenlerini o hasret için. Adalet için. 

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.