ABD Emperyalizminden Küba’ya Yeni Yaptırım

Dünya halklarının baş düşmanı emperyalizmin başatı ABD Küba’ya saldırmaya devam ediyor. Dün ABD dışişleri bakanı Pompeo Küba’yı “çok ağır insan hakları ihlalleri” iddiası ile yaptırım listesine aldı.

Duy da inanma.
Küba’da çok ağır insan hakları ihlalinden bahseden ABD emperyalizmi sadece , katliamlar, iç savaşlar, işgaller, darbeler yani dünyaya kan kusturması ile tanınmıyor. Kendi ülkesinin içinde de bir çok adaletsizliği ile de meşhurdur ABD.

Bu görüntü ABD’nin insan hakları konusunda hangi durumda olduğunu gösteriyor…

Mesela Küba hakkında çok ağır insan hakları ihlalinden bahseden ABD’de :

2 milyon 228 bin 424 mahkum var.

Bir mahkum ABD’de tüm cezasını tek kişilik hücrede tecrit koşullarında çekebiliyor. 40 yıl sürse dahi! (Küba’da hücre cezası yok)

Irkçılık devlet eliyle yapılıyor. İnternet polislerin siyahileri katlettiği  videolarla doludur. Bu cinayetlerden dolayı polis ceza almaz. Veya göstermelik cezalar alır. (Küba’da ırkçılık yok)

ABD’de 500 bin evsiz var. (Küba’da evsiz yok)

380 milyona yakın nüfusu olan ABD işsizliğin %3.7’ye inmesinden dolayı zil takıp oynamadıkları kaldı. Rakama vurulduğunda bir Küba nüfusu kadar işsize sahip ABD. (Küba’da işsizlik yok)

Daha bir çok veri ABD’nin dünyanın hiç bir yerine “insan hakları ihlali”nden bahsedemeyeceğini gösteriyor.

Küba yönetiminin ABD ile ilişkilerini 2016 yılında Havana’da ABD büyükelçiliği açma noktasına kadar götürmesi eleştirilere sebep olmuştu. Dünya halklarının baş düşmanı ABD emperyalizmi, Castro ve Che’nin öncülüğünde 1960 yazında denize döktüğü ABD emperyalizmidir. Bugün Küba ile ilgili tek hesabı Küba’yı dize getirip yeniden 1960’ın öncesindeki ABD’nin genelevine çevirmek olduğunu en başta Küba Komünist partisinin görmesi gerekmektedir.  

Havana’da 2015 yılında ABD büyükelçiliği açıldı.
Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.