Bir Siyanürle İntihar Daha

Sakarya üniversitesinde okuyan 3. Sınıf kimya öğrencisi Mehmet Ali Ç. siyanür içerek intihar etti.

Dün sabahtan beri Mehmet Ali Ç.’den haber alamayan ailesi, durumu polise bildirdi. Ailenin kayıp başvurusunda bulunması üzerine polis ekiplerince çalışma başlatıldı. Mehmet Ali Ç.’nin gidebileceği yerlere bakıldı, ancak bir sonuca ulaşılamadı. Mehmet Ali Ç.’nin babası Adnan Ç., oğlunun Almanya’da yaşayan teyzesinin evinde olabileceğini düşünerek, bugün akşam saatlerinde buraya gitti.

sakarya'da üniversite öğrencisi siyanür ile ilgili görsel sonucu"

Eve girdiğinde oğlunun ağzından köpükler geldiğini söyleyen baba içinde siyanür olan şişeninde köpürdüğünü söyledi.Baba Adnan Ç. AFAD ekiplerini çağırdığında maalesef Mehmet Ali Ç. Hayatını kaybetti.

Düzen insanları sorunlarıyla boğuyor. Çaresiz bırakıyor. Yanlızlaştırıp bunalıma sokuyor. İntihar tek başına bir insanın bunalımı ile açıklanamaz. Ne de tek başına yoksulluğun sonucuymuş gibi ele alınamaz. O zaman Avrupa’da yaşanan intiharlar açıklanamaz.

Ne de tek başına yoksulluğun sonucuymuş gibi ele alınamaz. O zaman Avrupa’da yaşanan intiharlar açıklanamazdı.  İntihar sosyal bir sorundur. Bir çok yanıyla ele alınması gereken bir konudur. İnsanların neden intihar ettiği sorusuna genel bir cevap vermek gerekirse tek kelime ile : KAPİTALİZM denilebilir. İnsanları farklı sebeplerden dolayı mutsuz eden ve bu mutsuzluğun yarattığı buhran ve bunalımın sorumlusu  kapitalizmdir. Kapitalizm sürdükçe intiharlar sürecektir.

Kapitalist ülkelerde intihar haberlerinin yada intihar vakalarının çok fazla olduğu haberlerinin basına yansıtılmamasının sebebi tam da budur. Kapitalizmin insanları intihara sürüklediği gerçeğini gizlemek için haberleri bile yapılmaz veya basına intihar ile ilgili ciddi istatistikler yansıtılmaz.

Ülkemizde yaşanan yoksulluk, yozlaşma ve yabancılaşma artık hergün ortalama  9 kişinin intiharına sebep oluyor. (haftada 61 insan). Bu çok büyük bir rakam. Hemen hemen trafik kazalarında yaşanan can kaybı ile yarışmakta. Ancak düzenin buna bir çaresi, sorunun çözümüne yönelik bir politikası yok, OLAMAZ.  Sorunun yaratıcısı kendisi çünkü.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.