Almanya İlker Şahin’in 6 Ay Hapis Cezasını Onadı

Almanya’da 4 yıldır oturum hakkı için direnen İlker Şahin’in taleplerinin arasında kendisine dayatılan imza verme zorunluluğu ve 30 km sınırlamasının kaldırılması da vardı.
Bunun için 4 yıldır kesintisiz direnişte olan İlker Şahin hakkında daha önce verilen 6 aylık ceza sınır ihlali ve imza dayatmasını kabul etmemesine karşılık verilmişti. Verilen 6 aylık ceza 25 Kasım’da görülen mahkemece onandı.
Bu son karar ile asıl olarak İlker Şahin’in oturum hakkı ve dayatmaların son bulması için yaptığı direniş cezalandırılmış oldu. Oturum hakkı gaspı tehdidine, bu gaspa karşı direnenlere de gözdağı verildi.

Almanya’nın Köln şehrinde görülen mahkeme 3 Kasım’da İlker Şahin’e “imza atarsan cezanı erteleriz” süresi tanıyarak asıl olarak tehditte bulunmuştu. İlker Şahin ise dayatmayı kabul etmeyeceğini ifade etti, bu cezanın düşüncelerinden dolayı verildiğini 24 Kasım’da görülen mahkemede de tekrar ifade etti.

Mahkeme Başkanı İlker Şahin’e “diktatör” dedi!

Eveleyip geveleyen mahkeme verdiği kararda “Sizden istenen imza yükümlülüğünüzü yerine getirmemiş ve 30 km sınırlamasına uymamışsınız? Bu yüzden size 6 ay ceza verilmiş. Bu cezanın hukuksuzluğu doğruluğu yanlışlığının konuşulacağı tartışılacağı yer burası değil. Bu mahkeme bu cezayı uygulamakla mükellef” diyerek 6 aylık cezayı onayladı. Mahkeme başkanının okuduğu gerekçeli karar akıllara “madem bu mahkemenin o kararı sorgulama yetkisi yoksa neden iki gündür, ilgili ilgisiz sorular sordunuz” sorusunu getirdi.


“Neden dil öğrenmedin” den başlayıp, “çalışıyor musun” a, “neden 3 Kasım’daki mahkemeden sonda Düsseldorf içişleri bakanlığı önünde eylem yapmaya başladınız” sorusundan, (sanki gizli yapılmış gibi eylemde çekilmiş fotoğrafı göstererek) “bu resimdeki siz misiniz” sorusuna kadar, kararın gerekçesinin ne kadar yalan ve yanlış olduğunu gösteren sorular soruldu İlker Şahin’e…
İlker Şahin hepsine meşruluğundan aldığı güçle verdiği cevaplar hoşuna gitmemiş olacak ki, mahkeme başkanı İlker Şahin’e yasalara uymadığı gerekçesi ile “diktatör” diyerek diktatörün ne anlama geldiğini dahi bilmediğini göstermiş oldu.

İlker Şahin gerekçeli karardan önce yaptığı konuşmada savcının son sözlerine cevap olarak, “savcının söylediklerinden bu kararın doğru olmadığını düşündüğü ortaya çıkıyor ancak bunun düzeltileceği yer burası olmadığını dile getiriyor. Yaşanan hukuksuzluğu düzeltmek yerine hukuksuzluğu sürdürmeyi tercih ediyor. Hukuksuzluğun, anayasaya aykırı durumun düzeltilmesi Hukukçuların görevi iken, bunu da biz yapmak zorunda kalıyoruz” dedi.

Kararın okunması sonrasında karara itiraz için 1 hafta süre olduğu söylendi. İlker Şahin direnmeye ve yasal-meşru haklarımızı sonuna kadar kullanmaya devam edeceğiz dedi…

Sosyal ağlarda paylaşın