DÜN GECE, 6 MİLYON METREKARE ORMANIMIZ YAĞMALANDI!

Dün gece yarısı, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 6 milyon metrekareden fazla orman arazisi orman alanları dışına çıkarıldı.
Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan 8119 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, Bingöl, Bursa, Elazığ, Eskişehir, Kastamonu, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Sinop, Tokat ve Zonguldak’ta toplam 6 milyon 74 bin 411 metrekare orman arazisi orman dışına çıkarıldı.
Yağmalanan ormanların yaklaşık 4 milyon metrekarelik bölümü, Bursa’da bulunuyor.

YAĞMANIN ÖNÜ 2021’DE AÇILDI
2021 yılının Ocak ayında yapılan “yasal” düzenlemeyle “üzerinde yerleşim yeri bulunan yerler ile yerleşim yeri oluşturulması uygun olan, taşlık, kayalık, verimsiz ve fiilen orman vasfı taşımayan yerler, orman sınırları dışına çıkarılabilir” denilmişti.
7 Ocak 2021 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan “Orman Dışına Çıkarma İşlemlerine İlişkin Yönetmelik”le orman yağma ve talanının yolu açıldı. Şimdi kitabına uydurarak, tüm orman alanlarını bu şekilde gösterip, yağmalıyorlar.
Dün gece, Türkiye “uzaya çıkıyoruz” demagojilerini izlerken, bir kararname ile, milyon ormanımız Anadolu’dan çalındı. Yağmalandı.
Daha iki ay önce, Aralık ayında da yine 1 milyon metrekareden fazla orman arazisi, aynı yönetmeliğe dayanılarak orman dışına çıkarılmıştı.

ORMAN SUÇLARI “AF” KAPSAMI DIŞINDADIR!
Dünyanın bir çok yerinde af çıkarılırken, orman suçları bu afların dışında bırakılır. Ormanlar, bir ülke için bu kadar önemli ve değerlidir.
Yağmalayın efendiler! İktidar şimdilik sizin!
Ama bilin, bu topraklarda işlediğiniz her suçun karşılığı olacak.
Yağmaladığınız ormanların, yok ettiğiniz tek bir ağacın bile hesabı olacak.

Sosyal ağlarda paylaşın