Katil İsrail onbinden fazla çocuğu katletti.

Ortadoğu (GHA)
Katil İsrail, Ekim ayında başlatılan Aksa Tufanı Operasyonu’nda Filistinli örgütlerin gerçekleştirdiği eylemi bahane ederek, her gün sivilleri katletmeye devam ediyor. Bugün edinilen bilgilere göre, İsrail’in birkaç ay içinde on binden fazla çocuğu katlettiği açıklandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı’na göre, Gazze savaşının başlangıcından bu yana İsrail tarafından 10,000’den fazla çocuk katledildi, binlercesi yaralandı ya da kayboldu. Yardım kuruluşları, bu kadar kısa sürede bu kadar çok çocuğun etkilendiği bir çatışma görmediklerini vurguladılar.

Açlık ve su sorunu nedeniyle çocuklar ölme riski altında.

İsrail, su, elektrik ve gıda sınırlamalarının ardından Gazze’de açlık sorununa yol açtı. Save the Children’ın Uluslararası Program Başkanı Cecilia Chatterjee-Martinsen, ölen ya da yaralanmayan çocukların şimdi hastalıktan ya da yiyecek ve su eksikliğinden ölme riski altında olduğunu belirtti. Eğer engellenemezse, birçok çocuğun yakında sıvı tüketemediği veya yiyecek bulamadığı için hayatını kaybedeceği uyarısında bulundu.

Gazze Şeridi’ndeki çocuklar son üç aydır sürekli korku içinde yaşıyorlar. Bir sonraki bombardımanın ne zaman olacağından endişe ediyorlar. Aksa Tufanı Operasyonu’nun ardından siyonist İsrail tarafından başlatılan katliam saldırılarında İsrail özellikle çocukları hedef alıyor.

Save the Children’ın Uluslararası Program Başkanı Cecilia Chatterjee-Martinsen’e göre durum kabus gibi: Sahadaki meslektaşlarımızın çocuklarından, geceleri gözlerini kapatmaya korkan çocuklar olduğunu duyduk, çünkü uyanıp uyanmayacaklarını bilmiyorlar. Savaşın üzerinden 100 gün bile geçmeden 10.000’den fazla çocuk savaşta hayatını kaybetti. Bu, günde ortalama 100 çocuğun ölümüne denk geliyor. Cecilia Chatterjee-Martinsen’e göre, bu kadar kısa sürede “eşi benzeri görülmemiş” bir katliamı ifade ediyor.
GHA

Sosyal ağlarda paylaşın