ÇETE BAĞLANTILI OPERASYONLARDA 24 TON PATLAYICI ELE GEÇTİ

(GHA İskandinavya)

İsveç basınında yer alan habere göre; çete bağlantılı ciddi suçlara ilişkin devam eden polis soruşturması kapsamında üç ayda toplam 24 ton patlayıcı ele geçirildi.

Polis soruşturması sonrasında Eylül ayında İsveç’in Uppsala şehri dışındaki Fullerö’de genç bir kadının öldürüldüğü bombalama olayının ardından kısa bir süre sonra yine İsveç’in Björklinge şehrinde yaklaşık 200 kilo patlayıcı ele geçirildi.
Uppsala polisinden Anton Widmark gazeteye, “Fullerö ve Björklinge’deki vakalara ilişkin soruşturmalar bizi daha da ileriye götürdü. Kasım ve Ocak ayları arasında Norrland ve Stockholm bölgesinde yapılan çalışmalar sonucunda toplam 24 ton patlayıcı ele geçirdik” diyor.
Ele geçirilenler, diğer şeylerin yanı sıra, 70’li yaşlarındaki bir adamın Haparanda’daki bir sanayi sitesinde depoladığından şüphelenilen yaklaşık on ton patlayıcıdan oluşuyor. Dava polis tarafından kapsamı bakımından benzersiz olarak tanımlanıyor.
Çeşitli bulgu ve olayların tam olarak nasıl bağlantılı olduğu konusunda polis daha fazla ayrıntıya girmek istemiyor. Ancak hem Fullerö’de öldürülen kadın hem de Björkling’de ele geçirilen patlayıcılar suç örgütü olan Foxtrot ağıyla bağlantılı olduğuna inanılıyor.

Ele geçirilen patlayıcılar genellikle madenlerde ve şantiyelerde kullanılan cinsten.

Gerçek Haber Ajansı Çetelere dikkat çekmişti.

Bilindiği gibi, ajansımız geçtiğimiz günlerde çeteleşme olaylarına dikkat çekmiş ve devletin çetelerle mücadele görüntüsünde olduğunu, ancak bu durumun altında gerçek bir mücadelenin olmadığını ifade etmiştik. Ayrıca, bu kadar patlayıcının devletten, devlet içindeki bağlantılardan yardım almadan ülkeye sokulamayacağı kesin. Çeteleşme dünyanın her yerinde emperyalizmin politikası olarak ortaya çıkıyor.

Sosyal ağlarda paylaşın