AKP faşizminin Filistin sahtekarlığı: Filistin’e Dua, İsrail’e Gemi!

Ülkemiz tarihinin en ahlaksız en utanmaz ve ikiyüzlü siyasetinin sürdürücüsü olduğunu her fırsatta gösteren AKP faşizminin gün geçmiyor ki bir suçu ortaya çıkmasın.
Gerçi bu sefer açığa çıkan bir şey de yok. Bu sefer, AKP’nin Ulaştırma Bakanı’nın aljazeera.net’de verdiği röportajda açık seçik anlattıkları var.
Her anlattığında, İsrail ile ticaret hacminin düşmesinden dolayı her hayıflanışında dökülen Filistinli çocukların kanı akıllara geldi.

AKP’nin Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na aljazeera.net muhabirinin yönelttiği soruya verdiği cevap AKP’nin aslında İsrail dostu Filistin düşmanı olduğunun açık ispatıdır: 7 Ekim-31 Aralık 2023 tarihleri arasında, Türkiye limanlarından İsrail’e 701 gemi sefer yapmıştır. Bu da günde ortalama 8 gemiye tekabül etmektedir. Bu rakamlar gerek ülkemizden direk İsrail limanına giden, gerekse transit olarak bizim limanımıza uğrayarak İsrail’e giden gemi sayısının toplamıdır.
Burada kimseyi yanıltma imkanımız yok. Gemi trafiği tüm dünya ülkeleri tarafından görülüyor zaten. Bunun gizlisi saklısı yok.

Türkiye’den İsrail’e Günde 8 Gemi Gidiyor, % 30 Düşüş Var

Kendisine İsrail’e giden gemi sayısı ve bu sayıların kaçının transit kaçının Türkiye’ye ait olduğuna yönelik soruyu yanıtlarken ticaretlerindeki %30’luk düşüşe hayıflanan Bakan, aslında ne bugün ne dün, İsrail ile hiç bir zaman ticaretlerinin kötü gitmediğini de açıklamış oldu.

Net rakamları açıklıyorum, günde 8 gemi.
İsrail’e Gemi Seferlerinde % 30 Düşüş Var.
Yaklaşık olarak üçte biri transit, üçte ikisinin ilk kalkış yeri Türkiye diyebiliriz. Yani Türkiye’den 7 Ekim’den bu yana 480 gemi direk, 221 gemi transit olarak İsrail’e gitti.

Muhabirin “7 Ekim’de savaşın başladığı tarihten önceye kıyaslarsak artış mı var, düşüş mü?” sorusuna şu cevabı veriyordu bakan.

Bunu tespit etmek için bir önceki yılın aynı dönemine ait rakamlarla kıyaslamamız gerek. Bir önceki yıla göre İsrail limanlarına giden gemilerde toplam % 30’luk bir düşüş var. Toplamda 2.8 Milyon ton mal taşınırken, şimdi 1.9 Milyon ton mal taşınıyor.

İSRAİL’E TIRLAR GEMİLER FİLİSTİN’E DUA

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da halkımızın Filistin halkına olan sevgisini sömürmek oradan siyasi çıkar elde etmek amacıyla bir miting yapıldı. Bu mitingi tertip edenler İsrail’e giden kamyonlardan, gemilerden birebir kârları olanlar veya birebir gönderenlerdi. Gemilerin büyük çoğunluğunu Faşist şef Erdoğan’ın gemicikleri ile bilinen oğlu Burak, damadı Berat ve Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım gibi isimlerin sahip olduğu gemicilik şirketleri tarafından yapılıyor. AKP’nin medyası, mitingin boy boy fotoğraflarını, kanal kanal yapılan konuşmaları yayınladı…

Muhabirin İsrail’e yollanan yardımlara karşılık Filistin’e gönderilen yardımlar ile ilgili soruya bakanın verdiği cevap ise AKP’nin ikiyüzlülüğünün boyutunu gösteriyordu:

…Bu yüzden Filistinli kardeşlerimizin bir özgürlüğü yok. Filistin’e gidecek her türlü mal İsrail’in kontrolü ile gidebiliyor. Ancak bu savaş ortamında Filistin’e giden mal miktarının az olduğunu söyleyebiliriz.

Muhabir Filistin’e yapılan yardımla ilgili “Türkiye Gazze’ye insani yardım gönderdi. Bunu gemiler aracılığı ile yaptı sanırım?” sorusunu yöneltince bakan şu cevabı verdi:

Evet üç gemi insani yardım gönderdik şu ana kadar. Bunların içinde gıdadan tıbbi malzemeye, ambulanstan barınmaya kadar çok sayıda ihtiyaç maddesi var. Gemiler Mısır’ın Arish limanına yüklerini boşalttı. Orada Mısırlı yetkililere teslim ettik. Talep edilmesi halinde daha fazla yardım göndermeye de hazırız.”

Yani bakmayın meydanlarda esip gürlediklerine. Asıl olarak gizlemeye çalıştıkları İsrail’in en büyük işbirlikçisi oldukları gerçeğidir. Yüzlerce gemiyi İsrail’in ayağına kadar götüren AKP faşizmi Filistin halkına gönderdiğini iddia ettiği hepi topu 3 gemiyi de Mısır’a bırakmış. Yani Filistinlilere ulaşıp ulaşmadığı dahi belli deği. Ama kopardıkları gürültüye bakanlar bunun tersi olduğunu zanneder. Zaten hangi konuda çok bağırıyor, karşı çıkanı linç ediyorlarsa orda bir şeyi gizliyor tersini göstermeye çalışıyorlar demektir. Bunu bilmek, AKP faşizminin genel politikasını kavramak anlamına gelir…

Sosyal ağlarda paylaşın