Düsseldorf’ta 129ab davası devam etti

Almanya’nın Düsseldorf şehrinde sürmekte olan 129ab davasında bu senenin ilk duruşması 09 Ocak Salı günü gerçekleşti. Geniş katılımın olduğu dava sabah 09-30’da başladı ancak Özgül Emre’nin savunmasının çevirisinin yapılmadığı için 16 Ocak 2024’e ertelendi. Bu eksikliğin sebebi ile ilgili bir bilgiye ulaşamadık ancak her ne sebeple olursa olsun böyle bir gerekçe ile ertelenmesi, 4 kişinin yüzlerce gündür bedenini açlığa yatırdığı gerçeğinin ortada olduğu koşullarda hem de, Alman adaletinin nasıl işlediğini gözler önüne seriyor. Almanya devrimcilere karşı düşman hukuku uyguluyor.

Bugünkü duruşmada iddia makamının şahit dinlemesinin artık son bulduğu söylendi. Yani artık savcı mahkemeye istihbarattan, Anayasayı Koruma Örgütü’nden, Polis’ten şahit getirmeyecek.

Serkan Küpeli Almanca okuduğu savunmasında, Demokratik haklar mücadelesi suç değildir, meşrudur dedi. Bu mücadeleyi verenlerin değil çetelerin, uyuşturucu kaçakçılarının 129ab yasalarıyla yargılanması gerektiğini söyledi. Kendisine yöneltilen suçlamların hepsinin meşru ve yapılması görev olan faaliyetler olduğunun altını çizdi. Grup Yorum konserlerinin gösterilmesine, “bu konserlerin bazılarını örgütledim, bazılarını sundum, bazılarına katıldım… bunların hiçbiri suç değildir” diyerek cevap verdi.
İhsan Cibelik’in sağlık durumuna değinen Serkan Küpeli, tedavi hakkının derhal tanınmasını ve bunun için derha tahliye edilmesini istedi.
Devrimci tutsak Özgül Emre’nin de derhal serbest bırakılarak tutuksuz yargılanması gerektiğini savundu.
Bu davada 20 aydır yaşadığı tutsaklığın sadece kendisine değil aynı zamanda 20 aylık bebeğine, eşine ve tüm ailesine de yaşatıldığına vurgu yapan Serkan Küpeli, savcılığın artık tanık getirmeyeceği konusuna gönderme yaparak, demek artık saçma sapan tanıklıklar yaşamayacağız. Öyle saçma tanıklıklar oldu ki, bunlardan birinde tanık beni teşhis ederken emin olamamıştı…

Serkan Küpeli’nin savunmasının sonunda mahkeme heyeti tahliye talebini reddetti.

Daha sonra verilen aranın ardından tekrar başlayan duruşma Özgül Emre’nin savunmasının çevirisinin yapılmadığı gerekçesiyl ertelendi.

Mahkeme 16 Ocak 2024’te devam edecek…

Sosyal ağlarda paylaşın