5 ocak Berkin Elvan’ın doğum günü.

Grup Yorum Berkin’in sesi oldu. Berkin de Grup Yorum’un sesi olmuştu.

5 ocak 1999’da doğan Berkin 15’inci doğum gününe komada girdi. 14 yaşında alçakça başından vuruldu, 15’inde gözlerini yumdu hayata.

Umudun Çocuğu Berkin’in canını AKP aldı. Erdoğan “emri ben verdim” diyerek de cinayeti savundu. Ve o günden sonra katilinin yargılanması için neler yapılmadı ki!

Açlık grevleri mi yapılmadı, eylemler mi yapılmadı… Kaç insan tutuklandı kim bilir.

Berkin’in katilinin ismi açıklansın diye 2 genç canını ortaya koydu. AKP gözünü kırpmadan, kendi savcısını da kurban ederek katletti 2 genç devrimciyi. Tüm dünyanın gözleri önünde, canlı yayında hem de…

Basından

 Bir çok insana cezalar verdi, bir çok insanı gözaltına aldı, işkencelerden geçirdi. Berkin için adalet isteyen herkese etmedik zulüm bırakmadı.

 Ama polisin ismini açıklamadı.

Kendi savcısının da öldürülmesinden sorumlu AKP dosyayı kapatmak için itirafçı ağzından  üzerine bir ifade hazırlayarak Mustafa Koçak’ı  müebbet hapis ve  42 yıl hapse mahkum etti.  Aynı dosyadan 2 kişiden birine aynı cezayı verirken bir diğerine 10 yıl ağır hapis cezası verdi.

Ama katili gizleyemedi. AKP faşizmi Berkin’i katleden polisi korumak adına yaptığı herşeye rağmen Berkin’in de avukatları olan ve bugün Berkin için yürüttükleri adalet savaşından dolayı da hapishaneye kapatılan Halkın Hukuk Bürosu avukatlarının verdiği mücadele sonucunda  katil belli oldu.

Mahkeme kuruldu nihayet ama tam 6 yıldır mahkemelerden bir adalet çıkmadı.

Berkin Umudun Çocuğu.

Grup Yorum Berkin’in sesi oldu. Berkin de Grup Yorum’un sesi olmuştu.

Grup Yorum susturulmaya çalışılıyor.

Bu gün Grup Yorum ölüm orucunda. 2 elemanı ise süresiz açlık grevinin 220’li günlerinde.

Susturulamayacağını haykırıyor.

Berkin’in vasiyetine sahip çıkıyor.

14’ünde Taksim meydanında “Grup Yorum Halktır Susturulamaz” dövizi taşıyan Berkin’in vasiyetine…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.