İki Ziyaret…

İki fotoğraf yayımlıyoruz.

Biri  Mahir Kılıç’ı ziyarete gelmiş Sibel Ünli’nin fotoğrafı.

Diğeri intihar ederek hayatını yitiren Sibel Ünli’nin ailesini ziyaret eden Canan Kaftancıoğlu fotoğrafı.

Merak edilen şey acaba Canan Kaftancıoğlu bu ziyareti Sibel’in ailesinden özür dilemek için mi yapmış olduğu.

Mahir Kılıç: Canan Kaftancıoğlu’nun kapısında yatıyor tam 230 gündür. Bu 230 günün 136 günü ise aç bir şekilde.

Sibel Ünli: 4 ocak’ta intihar etmiş bir üniversite öğrencisi. 21 yaşında. Ülkede herkesin yüreğini dağlayan üç twiti ile hatırlanacak kısa ömrü Sibel’in.

Bir twitinde “gidecek bir yerim yok yaşanmaya değer bir hayatım da”

Bir diğer twitinde “1 lira ile karnımı doyurabilir miyim”,  “yemekhane kartımda para kalmamış. sadece 1 liram var”

Sibel yoksulluğun bunalıma soktuğu gençlerimizden biri. İşsiz. Aslında zaten çalışmaması gerekiyor çünkü öğrenci.  Ama yoksulluk bir insanı aynı anda öğrenci ve işçi yapabiliyorken, öğrenci ve işsiz diye de adlandırabiliyor.

Son yılbaşı dileği twitinde ise: “İŞ BULMAK” yazmış.

Bunların öncesinde de Mahir Kılıç’a ziyarete gitmiş Sibel. Direnişini desteklediğini dile getirmiş. Mahir’in işini geri istemesinin sebebini çook iyi anladığı son twitinden belli.
Sibel’in son isteği İŞ BULMAK. Mahir’in ölümüne istediği şey İŞ’i.

Canan Kaftancıoğlu ise ne Sibel Ünli’nin ne de Mahir’in yaşadıklarını anlayabilecek bilinci olmayan bir parti yöneticisi. Zira bu bilinçte olmadığı, kapısında 230 gündür yatan bir İNSAN’a bir selam bile vermemiş olmasından belli değil mi?

Sibel Ünli’nin ailesini ziyarete gitmiş.

Merak konusu olan nokta ise ne düşünceyle gittiği. Eğer yazının başında sorduğumuz gibi özür dilemek için gitmişse anlaşılır bir ziyaret. Hatta anlamlı bile denebilir. Çünkü Sibel de Mahir’in işine geri dönmesini istiyordu. Ve gerçekleştiğini göremediği ve asla göremeyeceği isteklerinden biri olarak kaldı bu isteği de.

Eğer Canan Kaftancıoğlu, Sibel’in bu isteğinin gerçekleşeceğini göremeyeceği için ailesinden özür dilemeye gitmemişse, tüm diğer sebepler sahte kalır. Hangi sebeple gittiğini iddia ederse etsin göz boyamak içindir.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.