YUNANİSTAN’DA TUTUKLU 9 DEVRİMCİNİN MAHKEMESİ GÖRÜLDÜ

 28 kasım 2017’de Yunanistan’da büyük operayon görüntüsü verilerek tutuklanan 9 Halk Cepheli devrimcinin ilk mahkemeleri 4 şubat’ta görülmüştü.  1 mart tarihine ertelenen mahkeme tekrar ertelendi. Mahkeme 6-8 martta tekrar görülecek.   Yunanistan ve Avrupa’nın farklı yerlerinde mahkemesi yapılan 9 devrimci için dayanışma eylemleri ve açıklamalar yapıldı. 

Fransa Halk Cephesi fransızca ve türkçe “Yunanistan’daki tutsaklar onurumuzdur” yazılı dövizler ile yapılan eylemde yapılan açıklamada :  “Yunan hükümeti emperyalizmin çıkarlarını göz önünde bulundurarak, AKP faşizmi ile işbirliği yapmaktadır. Hem ABD’ye hem AB’ye hem de Türkiye oligarşisine yaranmaya çalışan işbirlikçi Çipras hükümeti Türkiyeli devrimcilere yönelik saldırılarına son vermelidir. Çipras hükümeti, Türkiyeli devrimcileri tutuklayarak, göstermelik mahkemeler kurarak teslim alamaz. Çipras hükümeti emperyalizmin kendilerine çizdiği yolda ilerleyerek Yunan halkına ihanet etmektedir. Ne ABD ne AB veya ne de Türkiye faşizmi Çipras hükümetinin battığı bataklıktan çıkarmaz..”. dendi.

Almanya’da  yapılan eylemi ise  Berlin ve Hamburg ÖZGÜRLÜK KOMİTESİ  tertipledi. Özgürlük komitesi ellerinde tutsak edilen devrimcilerin resimlerinin olduğu dövizleriyle özgür tutsakların adaletsiz ve hukuksuz tutsak edilmelerini protesto etti.

Yunanistan’da ise Yunanistan Halk Cephesi 4 adet pankart astı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.