Kapitalizmde Her Şey Kâr İçin. Biontech Kurucu Ortağı Uğur Şahin Dünya Dolar Milyarderleri Listesinde

Halkların yaşamları zindana dönerken kan emici kapitalistler zenginliklerini katlıyor, dünya milyarderler listesine yeni milyarderler katılıyor. Korona virüs salgınından milyarlar kazanan Biontech ilaç tekelinin kurucu ortaklarından olan Uğur Şahin, düzenli olarak yayınlanan Forbes milyarderler listesine girdi.

Korona virüsü dünya halklarını tehdit ediyor. Sadece halkların sağlığına yönelik bir tehdit değil korona virüs salgını. Emperyalist-kapitalist dünyanın tamamında devletler tarafından halkların sosyal yaşamına yönelik saldırı aracı olarak kullanılmakta. Her ülkenin kendi korona politikası olduğu bilinen bir gerçek. Bu gerçek bir yana asıl olarak tümünün ortaklaştığı nokta halkları kendilerine karşı, sistemlerine karşı tehlike olmaktan çıkarmak için kullanıyorlar korona virüsü. Bunun için ellerindeki tüm olanakları kullanarak korku pompalıyor, halkları asosyalleştirmeye çalışıyorlar. Yasaklar ve kısıtlamaların tamamı bu amaca hizmet için devreye sokuluyor.

Tabi bu arada halkın sağlığı hiç akıllara gelmiyor. Korona salgını başladığından beri, resmi rakamlara göre 3 milyona yakın insan öldü.

Geçtiğimiz aylarda aşıyı bulduğu iddiası ile ortaya çıkan Biontech salgından milyarlarca dolar kazandı. Biontech’in kurucu ortaklarından Uğur Şahin korona salgınından elde ettiği kârlar ile Forbes dolar milyarderleri listesine girdi.

Kapitalist halkın sağlığını değil kârını düşünür.

Amerikan Forbes dergisi tarafından düzenli olarak yayınlanan “dolar milyarderleri” listesinde bu yıl korona zenginleri de yer aldı. Listeye bu yıl sağlık sektörüne yatırım yapan 40 yeni milyarder dahil oldu.  Halkların sağlığı kapitalistlerin kâr alanı ve bu alandan artık milyarlarca dolar kâr ediyorlar.

Forbes’un yayımladığı listeye göre son 1 yılda dünya genelindeki dolar milyarderi sayısı 660 kişilik artışla 2.755’e ulaştı. Milyarderlerin toplam serveti ise 5.1 trilyon dolarlık artışla 13.1 trilyon dolara yükseldi.

Milyonlarca insan hastalıktan ölüp kırılırken kan emici kapitalistler milyarlarına milyarlar katıyor. Bu rakamlar bile öldürenin korona değil kapitalizm olduğunu gösteriyor. Koronaya karşı mücadele ancak ve ancak emperyalizme ve kapitalizme karşı mücadele etmek ile mümkündür. Kan emici kemirgen kapitalistlerden kurtulmadan koronadan kurtulmak mümkün olmayacaktır…

Sosyal ağlarda paylaşın