Annesini Öldüren Polis Adalet İsteyen Oğlunun Evini Bastı

Hatay’da ev baskını sonrası ölen 70 yaşındaki Edibe Özçelik’in oğluna bu kez de olayın haber yapılması gerekçesiyle soruşturma açıldı ve evleri yeniden basıldı. Polislere ise soruşturma izni verilmedi.

Edibe Özçelik, 17 Ocak 2020’de, sabaha karşı 04.45 sıralarında evlerine düzenlenen polis baskını sırasında fenalaşmış ve kaldırıldığı hastanede aynı akşam hayatını kaybetmişti.

Baskın sırasında uzun namlulu silahlarla aranan oğlu Ümit Özçelik ise aynı gün savcılığa verdiği ifadenin ardından serbest bırakılmıştı.

Polislere soruşturma izni verilmedi

Oğlu Servet Özçelik’in yaptığı açıklamada, evlerine kapıları kırarak girip arama yapan polislerin annesi için ambulans çağırmalarına uzun süre izin vermediğini ve annesinin durumu kötüleşene kadar evde bekletildiğini belirterek polisler hakkında savcılığa suç duyurusu yaptıklarını söylemişti.

Samandağ Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusu sonrası başlatılan soruşturma kapsamında baskını düzenleyen polislere soruşturma izni verilmedi. Aile, bu karara itiraz etti, itirazlarının sonucunu bekliyorlar.

Polislerin soruşturulmayacak olması basına yansıyınca Ümit Özçelik hakkında yeni bir soruşturma açıldı.

Ümit Özçelik :

“Annemizin ölümüne sebep olanların soruşturma izni verilmedi ama bu olay haber yapılınca savcı beni ifadeye çağırdı, neden haber yapıldığını sordu.

“Önce karakoldan aradılar, ifadeye çağırdılar, ben savcıya ifade vereceğimi söyledim. Ardından savcılıktan tebligat gelince gidip aynı gün ifade verdim. Savcı bana haberleri benim yaptırıp yaptırmadığımı sordu, ‘Haber yapmak suç mu?’ dedim…” dedi.

Faşizmin adaletsizliği olanca pervasızlığı olanca keyfiliği ile devam ediyor. Annesini öldüren polislere soruşturma açılmıyor ancak adalet istemek suç. Hele hele adalet mücadelesinin haberini yapmak aynı adaletsizliklere uğrayanlara örnek olacağı için yasakların en büyüğü…

Sosyal ağlarda paylaşın