İşkenceciler Değil İşkenceye Uğrayan Yargılanıyor: Ayten Öztürk Davası 7 Kasım’a ertelendi

AKP faşizmi ve Lübnan devleti illegal organizasyonu ile Lübnan Havaalanı’ndan gözaltına alındıktan sonra Türkiye’ye teslim edilen Ayten Öztürk tam 6 ay işkencede tutulmuştu. 6 ay boyunca insanlık dışı tüm yöntemler denendi Ayten Öztürk’e karşı. Onu inançlarından soyunması için, işbirlikçilik, muhbirlik, itirafçılık yapması için tam 6 ay süren işkencenin sonunda polise teslim ettiklerinde vücudunda tam 898 yara vardı.
Alel acele hazırlanan dosya ile hapse atıldı Ayten Öztürk.
Kurgulanan mahkeme ile de hiç bir hukuk kuralına uyma gereği duymaksızın 2 kez müebbet hapis cezası verildi Ayten’e.
Dosyasında yöneltilen suçlamalarda bu cezaya denk gelen bir fiilin olmaması bir yana, yöneltilen tüm suçlamalar da kanıtsız, ispata muhtaç, delile gerek duyulmaksızın sadece bir düşkün (kendi çocuğuna tacizden yargılanmış) ifadesine dayandırılıyordu.
Ama mahkeme Ayten Öztürk’ten intikam almak için kurulmuştu. 6 ay boyunca işkenceye direnerek insanlık onurunu korumakla kalmayan Ayten Öztürk işkenceyi tüm dünyaya duyurmak suçunu(!) işlemişti. Evet ülkemizin bir çok yerinde gizli işkence üsleri var ve bu işkence merkezlerinden bir çok insan geçmesine rağmen kimse bunu dillendirmeye cesaret edemiyordu.
AYTEN İŞKENCEYİ VE İŞKENCEHANELERİ DUYURDU
Ayten Öztürk mahkeme salonunda kendisinin değil işkencecilerin yargılanmasını defalarca söyledi. Üzerindeki yaralarla, aldığı raporlarla işkenceye uğradığı tartışmasız bir şekilde ortadayken faşizmin mahkemeleri işkenceyi, işkencecileri korudu. Zaten mahkemelerin varlık sebeplerinden biri de budur.
Daha sonra ev hapsi ile serbest bırakılan Ayten Öztürk yaşadığı işkenceyi duyurmaya devam etti.
Bir de kitap kaleme aldı.
Bir Direniş Bir Zafer isimli kitabıyla yaşadığı işkenceyi anlatan Ayten Öztürk’e, bu kitapından dolayı dava açıldı. AKP faşizminin yargısı işkencenin üzerini örtmek için yaptıklarına bir de işkenceyi anlatan kitaba dava açma suçunu ekledi. Bugün görülen davada Ayten Öztürk’ün duruşması 7 Kasım’a ertelendi. Davaya milletvekilleri, yazarlar ve Ayten Öztürk’ü yalnız bırakmayan arkadaş ve yoldaşları katıldı.

Mahkeme çıkışında Ayten Öztürk’ün bir kaç cümlelik açıklama yapmasına tahammül edemeyen polis Ayten Öztürk’ü susturmaya çalıştı. Mİlletvekilleri’nin de kısa açıklama yaptığı duruşma çıkışında polisin tahammülsüzlüğü gözlendi. Ayten Öztürk yaptığı açıklamada “işkence yapanlar değil işkenceye uğrayanlar yargılanmak isteniyor. İşkenceyi teşhir etmeye, işkenceyle mücadele etmeye devam edeceğim” dedi.

Sosyal ağlarda paylaşın