Grup Yorum’un direnişinin sesi Oslo’da

Grup Yorum’un sesi her yerde yankılanmaya devam ediyor. Grup Yorum emekçisi Sena Erkoç Safemuse temsilcisiyle Freemuse temsilcisiyle birlikte Grup Yorum’un tarihine, mücadelesine ve direnişine ilişkin 31 Ocak günü Oslo’da bir görüşme yaptı.

Norveç’in başkenti Oslo’da faaliyetlerini yürüten Safe Music Havens Initiative (Safemuse) – (Güvenli Müzik Barınma Girişimi) tarafından 1 Şubat günü Grup Yorum üyesi Sena Erkoç davet edildi.  Safemuse tarafından konuk edilen Grup Yorum’un kuruluşundan bu yana tarihine değinilirken, Yorum’un verdiği mücadeleye dikkat çekilerek üzerindeki baskıların son bulması istenildi. Safemuse’un sosyal medya sayfası üzerinden gerçekleşen görüşmeye ilişkin yayınlanan haberde şöyle denildi; “31 Ocak günü Grup Yorum ile görüşme yaparak hakkında bilgi edindim.

1985 yılında kurulan grubun yılında Şili’deki Nueva Canción hareketinin (Violeta Parra, Víctor Jara, Inti-Illimani ve Quilapayún’den, vb.) Ve Yunanistan’daki Mikis Theodorakis’in esinlenmiştir. 1980’lerin ortalarından bu yana, 23 albüm ve bir film yayınladılar, zulüm, sansür, gözaltına alınma ve verilen hapis cezalarına rağmen etkileyici ve kalıcı bir faaliyet göstermektedirler. Haziran 2010’da İstanbul’daki İnönü stadyumunda 25. yıldönümü kutlama konserine 55.000 hayran katıldı. Bugün grup demokratik hakları ve sanatsal özgürlük hakkı için mücadelesini sürdürmektedir. Konserleri hem Türkiye’de hem de Almanya’da yasaklanıyor veya engelleniyor. Üyelerinden yedisi Türkiye’de tutuklu. İki üyesi şimdi adalet istemiyle talepleri için ölüm orucunda.

İki hafta sonra, 11 Şubat günü Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenleyecekleri basın toplantısına sizlerde katılarak destekte bulunabilirsiniz.”

Safemuse 2 Şubat günü ise yine sosyal medya sayfası üzerinden Grup Yorum Direniş Evi’nde ölüm orucunda olan Grup Yorum üyesi Helin Bölek’in yer aldığı bir video görüntüsünü yayınlayarak dayanışmada bulundu.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.