Soysuz’dan Gerçek Haber Ajansı  Emekçisine Dava (!)

Gerçek Haber Ajansı emekçilerinden Yılmaz Aydın’a  Terör Örgütü Faşist AKP iktidarının İçişleri Bakanı Soysuz Süleyman dava açmış.

Her bir iddialarını tek tek cevaplayacağız, ama önce GHA olarak şu gerçeğin altını çizmeki istiyoruz : GHA bir kollektiftir. Tüm haberlerimiz bu kollektifin ürünüdür. Ajansımızın emekçisinin tek başına hedef gösterilmesi AKP faşizminin ucuz yöntemlerinden  biridir.  Açılan davayı ajansımıza açılmış kabul ederek Gerçek Haber Ajansı olarak cevaplayacağız.

Şunu da hatırlatmakta fayda var ki ; Gerçek Haber Ajansı yayın hayatına başlamasından bir kaç gün sonra ülkede erişimi engellendi.

Davada yukarda linkini verdiğimiz haber ile ilgili Soruşturma evrakında şu ibare kullanılıyor : “TC İçişleri Bakanı mağdur Süleyman Soylu’ya yönelik olarak onur, şeref ve saygınlığı rencide edici boyutta ifadeler barındıran… ;”. Ne diyelim, bu satırları okuyan herkesin aklına şu soru gelecektir ; Onur, şeref ve saygınlığı mı varmış ki rencide olsun ?

 Bahsi geçen 2 yazıdan oluşan yazı dizisi, aslında tüm ülkenin konuştuğu Sedat Peker’in videolarından sonra ortalığa saçılan pislikler ve ipliği pazara çıkmış faşist devlet gerçeği ile ilgiliydi . Özellikle Suç Örgütü Faşist AKP devleti ile ilgili… Çok kısa zaman öncesine kadar Sedat Peker ile koyun koyuna iş yürütüyorlardı, ülkeyi soyuyor halkı tehdit ediyorlardı. Ama öküz ölüpte ortaklık bozulunca işin rengi değişti. Yurt dışından yaptığı ifşaatlarla AKP ile çatışmasında elini güçlendirmeye çalışıyordu çeteci Sedat Peker. Ve bu faaliyetine twiter hesabından yaptığı paylaşımlarla devam ediyor. Malumun ilamıydı Sedat Peker’in anlattıkları ancak tüm pis işlerinin böyle detaylıca anlatılması, gözler önüne serilmesi de AKP devletinin daha iyi görülmesine yardım etti.  

  Mafya, uyuşturucu kaçakçılığı, mala çökme, adam kaçırma, suçlu kollama, halkı soyanların yurtdışına çıkmalarını sağlama, rüşvet,  haraç alma,  cinayet,  tecavüz gibi bir çok konu aslında Süleyman Soylu’nun da mensubu olduğu Suç Örgütü AKP’nin günübirlik işleri haline geldiği çok açık ve net görüldü Sedat Peker’in anlatımlarında.  Bugün Onur, Şeref ve saygınlığı rencide olduğu iddia edilen Süleyman Soylu, ülkede yaşanan tüm yüz kızartıcı suçlarda adı geçenlerle boy boy fotoğrafı var. Tecavüzcü, uyuşturucu kaçakçılarının hemen tamamı, ihaleciler, banka dolandıranlar, halkı soyanlar, çete liderleri, sapıklar, katiller… hepsinin Süleyman Soylu ile fotoğrafı varken uğruna ölünen onur şeref ve saygınlıktan bahsetmesi ancak Süleyman Soylu’nun yapabileceği bir yüzsüzlük ve utanmazlıktır. Nasıl bir onur, şeref ve saygınlık anlayışınız var ki gerçekler yazılınca rencide oluveriyor ? Böylesine pisliğe batmış, bir çetecinin her gün “sülü” diye aşağıladığı, madara ettiği şahsiyetin onuru, şerefi, saygınlığı rencide olduğu için ajansımıza dava açması nasıl bir  kara mizahtır, halkımızın takdirine bırakıyoruz.  

Ne Soysuz Süleyman ne de bir başka AKP Terör Örgütü mensubu bahsi geçen yazıyı okuyup da tek kelimesinin yalan olduğunu ispat edemez . Kaldı ki bugün dahi, Sedat Peker gibi bir mafya artığının bağıra bağıra “adamsanız iddialarımı yalanlarsınız” dediğini tüm ülke biliyor. Ancak AKP güruhundan tek bir kelime çıkmıyor. Başını kuma saplayarak gizlenebileceklerini sanıyolar.  Tek bir yalanlama yapmaya kimsenin yüreği yok ! Evet “adam” değilsiniz. Onurdan şereften bahsedebilecek durumda hiç değilsiniz.

Sürecek…

Sosyal ağlarda paylaşın