Belçika Andenne Hapishanesinde İntihar !

Belçika Andenne hapishanesinde neler oluyor ?

Belçika’nın Andenne şehrinde bulunan hapishanede kalan devrimci tutsak Erdal Gökoğlu ile yaptığımız telefon görüşmesinde bir tutsağın intihar ettiğini duyurdu. 27 Ağustos Cumartesi günü yaşanan intiharın ilk olmadığını, kaldığı Andenne hapishanesi tarihinin intiharlarla dolu olduğunu söyleyen Erdal Gökoğlu, “Bu benim burada kaldığım süre içinde tanık olduğum 3’üncü intihar dedi.

Ajansımız muhabirine telefon ederek anlattığı olay ile ilgili “gizli tutulduğunu” dile getiren Erdal Gökoğlu, kendisinin tutsak edildiği yaklaşık 1 buçuk yıldır şahit olduğu 3’üncü intihar olduğunu vurguladı. Ancak diğer tutsaklar ile havalandırmada yaptığı sohbetlerde, Andenne hapishanesinde son bir buçuk yıldır yaşanan intihar vakasının 3’ün çok üzerinde olduğunu dile getirdiklerini söyledi.

Yaşanan intiharların sorumluluğunun Andenne Hapishanesi’nde ve Adalet Bakanlığı’nda yani Belçika Devleti’nde olduğunu belirtti.  Kendisine yaklaşık 1 aydır kitaplarının verilmediğini söyledi. Ancak aynı hapishanede “uyuşturucu, alkol istesem 10 dakikaya kalmaz hücremde olur” dedi. 

Bir devrimci tutsak olarak direnmesi, sesini çıkartmasına, haksızlığı kabul etmemesine ve ayrıca yaşadığı her türlü hak gaspına karşı yoldaşları ve arkadaşları tarafından sahiplenilmesine rağmen, Erdah Gökoğlu’na keyfi davranabilen hapishane idaresi, kimsesi olmayan, sahipleneni bulunmayan tutsağa neler yapabileceği düşünüldüğünde intiharların sebebi daha iyi görülecektir.

Belçika’da Andenne hapishanesi ile ilgili yapılan haber taramalarında uyuşturucu trafiği ve intihar haberlerine görürsünüz.

Hapishanede keyfiyetin hüküm sürdüğünü, yasalara dahi uyulmadığın söyleyen Erdal Gökoğlu, Belçika demokratik kamuoyunun Andenne Hapishanesi’ne odaklanması gerektiğine vurgu yaptı.

Sosyal ağlarda paylaşın