AKP iktidarı sağlık emekçilerini “alkışlıyor” ama haklarını vermiyor

Salgının tüm dünyada yaygınlaşmasıyla birlikte Sağlık emekçileri, doktorlar hemşireler, temizlik işçileri eskisinden daha yoğun daha riskli bir çalışma temposu içine girdiler. Doğal olarak herkesten daha fazla hastalığa yakalanma riski altındalar daha uzun süre çalışıyorlar. Sağlık emekçilerinin bu özverili çalışmasına dünyanın bir çok ülkesinde halk alkışlarla desteğini sunuyor.

Ülkemiz de halkın bu dayanışmasının örnekleri yaşandı. Bir kez daha gördük ki halkın sağlığını koruyan emekçilerdir, dayanışmadır emekçilerin özverili çalışmasıdır emperyalist iktidarlar ve işbirlikçileri değil. Alkış eylemlerinin başladığında AKP iktidarı da bir kaç el çırparak şov yaptı ama Sağlık emekçilerinin taleplerine kulaklarını tıkadı. Onların daha öncelikli işleri vardı, patronların talepleri daha öncelikli AKP faşizmine göre. Patronlara teşvik paketleri açıklanır, onların istedikleri yasalar vakit geçirmeksizin çıkartılırken Sağlık emekçilerinin iş güvenliği, ücretlerin insanca yaşanacak bir şekilde düzeltilmesi talepleri görmezden geliniyor.

Sağlık emekçileri her yerde eylemlerine devam ederek mücadele ediyorlar.halktan alkış ve destek iktidarlardan haklarını istiyorlar. Sağlık emekçilerinin yaptıkları eylemlerden bazıları şöyle:


-Sağlık Emekçileri Sendikası İzmir Şubemiz Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde adaletsiz ödemelere karşı yürüyüş ve basın açıklaması yaptı. Emekçiler “Adalet İstiyoruz” dediler.
-Manisa’da sağlıkçılar, Salihli Devlet Hastanesi’nde ek ödeme adaletsizliği ve dönüşümlü çalışmada adaletsizlik ile ilgili açıklama yaptı. Ayrıca Salihli Devlet Hastanesi’nde çalışan sendika şube yönetici ile üyeleri kuruma başvuran ilk şüpheli covid-19 vakası ile ilgili çalışma arkadaşlarına bilgi vermekten soruşturma açılmasını protesto ettiler.
-21 Mayıs günü bir çok ilde hastaneler önünde yapılan eylemlerde emekçiler “Ağır çalışma koşullarında, düşük ücretle, esnek ve kuralsız çalıştırma biçimleriyle ve gelecek kaygısıyla yürüttüğümüz sağlık ve sosyal hizmet sunumunun daha nitelikli verilebilmesi için taleplerimizin biran önce yerine getirilmesi gerekmektedir” diyerek Covid-19 enfeksiyonu geçiren sağlık emekçisinin zararının tanzimi için “mesleki risklere bağlı ortaya çıkan hastalık” olarak kabul edilip, iş kazası/meslek hastalığı olduğuna dair düzenlemenin derhal yapılmasını talep ettiler.
-Sağlık emekçileri İbni Sina Hastanesi’nde ek ödemelerdeki adaletsizliği, polis engeline rağmen hem hastane önünde hem de hastane içinde alkışlarla protesto ettiler.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.