Zehra Kurtay’ın gasbedilen siyasi iltica hakkını geri almak için başlattığı direniş sürüyor. Direnişini açlık grevi ile sürdüren Zehra Kurtay’ın açlık grevi 90. gününe ulaştı.
90. günü dolayısıyla Paris’te direnişini sürdürdüğü caddede bir yürüyüş etkinliği gerçekleştirildi. 27 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilen yürüyüşe katılan 100’ü aşkın insan Zehra Kurtay için adalet istedi.
Fanfare adlı bando takımının çaldığı ve söylediği marş ve ezgiler yürüyüşün oldukça coşkulu geçmesine, halkın dikkatini toplamasına, çevrenin ilgisini çekmesine neden oldu.
Yürüyüşün bitim noktasında Fanfare, Grup Yorum’un Haklıyız Kazanacağız adlı marşını büyük bir coşkuyla çaldı ve söyledi.
Yürüyüş boyunca Zehra Kurtay’ın uğradığı adaletsizlik hak gaspı yanında direnişi anlatıldı. 24 saat kaldığı çadırı ziyaret çağrısı yapıldı.




