Halk Düşmanı Patron AKP’li Milletvekilinden Emekçilere: MÜNAFIKLAR!

AKP’li milletvekili Ferhat Nasiroğlu hücrelerine kadar halk düşmanı olduğunu yaptığı açıklama ile tekrar gösterdi; Fernas Madencilik işçilerinin örgütlendiği Bağımsız Maden-İş ve işçilerinin direnişlerinin yanında olanlara hakaret etti, “Münafıklar ordusu bir araya gelince maalesef sorun çözülmez” diyerek hedef aldı.

Münafık genel anlamıyla İkiyüzlü demek. En çok inanıyor gibi görünüp aslında inanmayan anlamında kullanılan bu tanımın aslında kime daha çok yakıştığını emekçi halkımız iyi bilir.

Meclise gelen işçilerin kendisi veya Erdoğan ile görüşmek istemelerine öfkelenen Nasiroğlu, “‘Biz görüşemiyoruz’ diyorlar. Firmanın Soma’daki yöneticileri ile görüştüler, genel merkezdeki yönetici arkadaşlarla da görüştüler. Meclis’te görüşmedikleri kimse kalmadı. Birilerinin onları farklı yere taşıması günahtır, arkadaşlarımıza yazıktır. Bunu siyasete alet etmek istiyorlar. Benimle de görüşseler yine memnun olmazlar. Israrla, ‘Ya Ferhat Nasıroğlu ya Cumhurbaşkanı’ diyorlar. Bunun arkasında farklı bir niyet var.” dedi. Direnen işçi taleplerini kiminle konuşması gerektiğini, kimin kendilerine adaletsizlik yaptığını biliyor. Patron Ferhat Nasiroğlu ve koruyucusu AKP şefi Erdoğan!

Ancak patron Nasiroğlu işçilerin muhataplarıyla görüşme ısrarını “art niyet” olarak görüyor. İşçiye ve onların yanında olanlara, destekleyenlere “MÜNAFIK” diyor.

22 senelik iktidarları boyunca AKP’nin politikasına damgasını vuran özelliklerin başında Münafıklık, yani ikiyüzlülük vardır. İşbirliği yapar karşıymış gibi görünür, ABD’ye efelenir ama gel deyince gelir, git deyin gider. İsrail’e “ey İsrail” şovu yapar ama en büyük işbirlikçisidir. 22 yıldır iktidardadır, ülkemizde yaşanan tüm adaletsizliklerin baş sorumlusudur ama sanki haksızlığa uğrayan kendileriymiş gibi propaganda yaparlar. Yalancılıkta öylesine yüzsüzleşmişlerdir ki yarın açığa çıkar kaygısı bile gütmeden desteksiz yalanlar atmaktan utanmazlar.

İşçilere böyle bir hakarette bulunan Ferhat Nasiroğlu’ya Nef’i’den bir dörtlükle cevap vermekte fayda var;

Bana Tahir efendi kelp demiş
İltifatı bu sözde zahirdir
Maliki mezhebim benim zira
İtikatımca kelp Tahirdir *

*Kelp: Köpek
Tahir: Temiz
İltifat: Övgü
Zahir: Belli, açık
İtikat: İnanç.

Sosyal ağlarda paylaşın