Yunanistan devleti devrimcilere saldırıda sınır tanımıyor: BU KEZ DE BAŞARAMAYACAKSINIZ.

Yunanistan’da Halkida davası tutsakları, paraya çevrilen hükümlerinin ödemelerini yapmalarına rağmen serbest bırakılmıyorlar. Üstüne devrimci tutsakları sınırdışı etmek istiyorlar. Bunun üzerine Şadi Naci Özpolat açlık grevine başladı. Konuyla ilgili Yunanistan Halk Cephesinin açıklamasını yayınlıyoruz:

Yunanistan’da Devrimci Tutsak Şadi Naci Özpolat Açlık Grevi Direnişine Başladı

Yunanistan’da Türkiyeli devrimcilere uygulanan “hukuk terörü” devam ediyor. Türkiyeli devrimci tutsakların direnerek kazandıkları haklar gaspedilmeye çalışılıyor.
Halkida davası tutsakları, paraya çevrilen hükümlerinin ödemelerini yapmalarına rağmen serbest bırakılmıyorlar. Bu kez oturum sahibi olmadıkları, kimlikleri olmadıkları gerekçesiyle “idari tutukluluk” saldırısıyla karşı karşıyalar…

Halkida davası tutsaklarından ŞADİ NACİ ÖZPOLAT’ın itirazları polis tarafından reddedildi. Ayrıca şu anda kendisi için “sınırdışı” edilme kararı verildi.

ŞADİ NACİ ÖZPOLAT karşı karşıya kaldığı idari tutukluluk ve sınırdışı edilme saldırısına karşı 4 EKİM 2024 tarihinden itiraber AÇLIK GREVİ DİRENİŞİNE başladı.

Türkiyeli 5 devrimci tutsak Halkida davası olarak bilinen bir dava nedeniyle, Yunan yasalarına göre “hafif suç” kapsamında hüküm giymişler; sokaklardan, derneklerin önünden gözaltına alınarak tutsak edilmişlerdi.

Halkida’daki yaz kampından dolayı ceza alan devrimciler yaklaşık olarak 1 yıldır tutsaklar ve bu cezayı adil yargılanmadan aldılar. Savunma hakkı verilmedi, itiraz hakkı tanınmadı, hüküm giydikleri kendilerine tebliğ edilmedi… Tüm hukuk ilkeleri çiğnenerek cezalar verildi.

“İdari tutukluluk” denilen pespaye yasaları,

“sınırdışı” tehditleri şimdi yeni birer saldırı haline getirildi.

Daha önce Bulut Yayla isimli devrimciyi sokaktan kaçırarak Türkiye faşizmine teslim eden Yunan devleti, şimdi yeni saldırı hazırlıkları yapıyor.

HALKİDA DAVASI İÇİN YAKLAŞIK 1 YILDIR BİZLER;

DEVRİMCİ TUTSAKLAR VE

HALK CEPHELİLER OLARAK

YAŞADIĞIMIZ ADALETSİZLİKLERE VE HUKUK TERÖRÜNE KARŞI

MÜCADE EDİYORUZ.

Kazandığımız her hak, yeni bir saldırı ile boşa çıkartılmaya çalışılıyor.

AKP faşizmi ile işbirliği yapan Yunan hükümeti Türkiyeli devrimcilerin tutsaklığını uzatmak için her şeyi yapıyor.

NATO’nun hizmetkarı olan iki işbirlikçi güçlerini Türkiyeli devrimcilere saldırmak için birleştiriyorlar.

Yunan hükümetine sesleniyoruz;

AKP FAŞİZMİNİN YARDAKÇILIĞINDAN VAZGEÇİN!

DEVRİMCİ TUTSAKLARDAN ELİNİZİ ÇEKİN!

HİÇ BİR SALDIRINIZ DEVRİMCİ İRADEMİZDEN DAHA ÜSTÜN DEĞİLDİR.

İRADEMİZİ BİR KEZ DAHA SINAMAYA KALKMAYIN. BUGÜNE KADAR ÇOK DENEDİNİZ, HATTA SİZİN AĞABABALARINIZ EMPERYALİSTLER, YARDAKÇILIĞINI YAPTIĞINIZ AKP FAŞİZMİ DE ÇOK DENEDİ.

BAŞARAMADILAR.

BU KEZ DE BAŞARAMAYACAKSINIZ.

ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ DİRENEK KAZANDIK,

DİRENEREK KAZANACAĞIZ

İŞBİRLİKÇİ YUNAN DEVLETİ, DEVRİMCİ TUTSAKLARI TESLİM ALAMAZ

YUNANİSTAN HALK CEPHESİ

Sosyal ağlarda paylaşın