Narin’in katili, katilleri bilip de susan AKP’nin yönettiği faşist sistemdir.

Türkiye(GHA) 20 gün önce Kur’an kursundan döndükten sonra kaybolan ve yapılan tüm aramalara rağmen, 19. günde dere kenarında katledilmiş bir halde bulunan 8 yaşındaki Narin’in gerçek katilleri, devlet tarafından bilindiği halde günlerce saklanıyor. Olayın yaşandığı ilk günlerde gözaltına alınan aile, serbest bırakıldıktan sonra AKP Milletvekili Ensarioğlu, aile ile 40 yıllık dost olduklarını belirterek, “Bizim bazen bilmediğimiz, bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var çünkü aile bizim dostlarımızdır” demişti. Bu da devletin, Narin’in öldürüldüğü ilk günden beri katilleri sakladığını ve bildiğini ortaya koyuyor. Küçük bir çocuğun bedeni üzerinden siyaset yapan faşist AKP iktidarı, cemaatlere yakın olan bir aileyi koruyarak, 8 yaşında savunmasız bir çocuğun ölümüne sebep olmuş ve delilleri karartmış durumda.

Devlet Gerçek Katilleri bilmesine Rağmen Saklıyor

Olayla ilgili olarak Narin’in ailesi ve yakın çevresine yönelik sorguların ardından üç kişi gözaltına alınmıştı. Yapılan ilk incelemeler ve elde edilen bulgular neticesinde gözaltına alınanlardan Narin’in amcası tutuklanmıştı. Daha sonra, köyde inşaat yapan bir şahıs, Narin’in amcasını yolda gördüğünü ve Narin’in cansız bedeninin arabada olduğunu, amcasının ise onu gömmesi karşılığında 200 bin Türk lirası teklif ettiğini itiraf etti. Şahıs, parayı kabul ederek Narin’i dere kenarına gömdüğünü söyledi. Ancak asıl soru, Narin’i kimin öldürdüğü. Amcası mı, yoksa Narin Kur’an kursunda öldürülüp amcasına mı teslim edildi? Bu kısım belirsizliğini koruyor.

Narin’in cesedinin bulunmasının ardından, ailesinin de içinde olduğu 24 kişi gözaltına alındı ve gözaltı sürelerinin uzatıldığı öğrenildi. Soruşturmanın nereye varacağı ve kimleri kapsayacağı belirsizliğini korurken, siyasilerin de devreye girmesi ve özellikle AKP milletvekillerinin “biliyoruz ama söyleyemiyoruz” açıklamaları, Narin’in Kur’an kursunda istismara uğrayıp öldürüldükten sonra amcasına mı teslim edildiği sorusunu gündeme getiriyor.

Adli tıp raporunda, Narin’in ölüm sebebine ilişkin birçok bulgu yer aldı. Vücudunda onlarca yara ve bazı bölgelerinde kırıklar tespit edildi. Olay yerinde yapılan incelemelerde, cinayetle ilgili kritik ipuçları bulunduğu belirtiliyor. Özellikle bölgedeki güvenlik kameralarının incelenmesi ve tanık ifadelerinin soruşturmanın seyrini değiştirebileceği ancak siyasilerin müdahaleleriyle olayın örtbas edilmesinden endişe ediliyor. Narin’in cenaze töreninde, bir kadının “Neden susuyorsunuz?” haykırışına köy halkının topluca saldırması da köylülerin olayda bir ağız birliği yaptığını ortaya koyuyor.

Sosyal ağlarda paylaşın