Suyu İçin Direnen Köylülere Jandarmadan Saldırı: 7 Kişiye İşkenceli Gözaltı

AKP faşizminin jandarması Fethiye’de köylüye saldırdı.
Köyün tek su kaynağı olan suyun akarının yönünün değiştirilmesine karşı köy halkı suyunu savundu. Jandarma saldırdı, 7 köylüyü işkence ile gözaltına aldı.
Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Söğütlü Mahallesi’nin tek su kaynağının HES’e, oradan da Seydikemer’in mahallelerine yönlendirilmesi kararına karşı direnişe başlayan köylülere AKP’nin jandarması saldırdı. 7 köylü işkence gözaltına alındı.

Saldırıdan önce Fethiye Kaymakamı İsmail Ertaş ve Fethiye Müftüsü Kamil Oktay köylülerin yanına geldi. Kaymakam ve müftünün şirket çıkarı için köylüleri kandırmak amacıyla yaptığı bu ziyarette direnişi kıramadı köylüleri kandıramadı. Bunun üzerine köylülere nöbete son vermelerini söyledi. Köylüler, 90 litre/saniye teklifini; sulanacak alanlarına yetmeyeceği gerekçesiyle kaymakamın hevesini kursağında bıraktı. Bunun üzerine kaymakam müftüsünü de alıp alandan ayrıldı.

Direnişe devam edecekleri cevabını alması üzerine köylülerin yanından ayrılan kaymakam bir kaç saat sonra bölgeye jandarmalarını gönderdi.

Bölgeye gelen jandarma gözü dönmüşçesine köylüye saldırırken, saldırdıklarının yaşlı, kadın olmasına dahi bakmadı. Sivil resmi halka saldırmaya kurulu jandarma güçleri köylüye işkence yaptı, 7 kişiyi işkence ile ters kelepçe takarak gözaltına aldı. Jandarma koruması ile gelen şirket iş makinaları suyun yönünü değiştirdi. Böylece daha önce direnen köylüyü tehdit eden şirket yetkililerinin dediği oldu. Köylülerin kaymakama tartışma esnasında HES yetkilisinin kendilerini tehdit ettiğini ve “Sizin ellerinize kelepçe vurduracağız” dediğini söyledi. Ve kaymakam da bu tehditin bir parçası olarak şirketin dediğini yerine getirerek AKP iktidarının halkın karşısında tekellerin yanında olduğunu tekrar göstermiş oldu….

Sosyal ağlarda paylaşın