AYHAN BORA KAPLAN TÜM DÜZEN PARTİLERİNİN ORTAK MALI

Bu yazı haftalık siyasi dergi Halk Okulu’nun 239. sayısından alınmıştır.

AKP ÇETELERE KARŞI DEĞİL, ÇETE BAŞIDIR!

AYHAN BORA KAPLAN TÜM DÜZEN PARTİLERİNİN ORTAK MALI

KILIÇDAROĞLU’NDAN İYİ PARTİ’YE SOYLU’DAN AKP’YE AYHAN BORA KAPLAN KİMDİR?

AKP ÇETELERE KARŞI DEĞİL, ÇETE BAŞIDIR!

ÇETELERE YAPILAN OPERASYONLAR GÖSTERMELİKTİR, DÖNEMSELDİR

MAFYA-ÇETE OPERASYONLARI, İKTİDAR İÇİNDEKİ İT DALAŞINDA, PAZARIN EL DEĞİŞTİRMESİ ÇATIŞMASIDIR; İKTİDAR SAVAŞIDIR!

MAFYA-ÇETELERE KARŞI SADECE DEVRİMCİLER SAVAŞABİLİR!

Aylardır sürdürülen operasyonlar salt çete operasyonları değildir, asıl olarak faşist iktidar içindeki it dalaşıdır. Bu işin içinde çetebaşı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bütün AKP’liler, bakanlar, devlet kurumları ve polis vardır. Çünkü mafya ve çetelerin hamisi devlettir. Devlet mafya ve çete devletidir. Çete, devletin gayriresmi zor aracıdır. Çeteler, emperyalizmin mahalleleri yozlaştırma silahıdır.

Çete savaşlarının içinde faşist devletin her bir kademesi vardır.

Ülkemizde halkın adalete olan inancı yüzde 20’nin altındadır. Bunun önemli bir nedeni çetelerin, katillerin, torbacıların, hırsızların, mafyanın, faşistlerin ve devletin birlikte hareket etmesidir. Faşist iktidar çeteleri koru-yup kollar ve onları halkın ve devrimcilerin üzerine sürer.

Çete savaşları, Ayhan Bora Kaplan’ın havaalanına giderken yolda aracının durdurularak gözaltına alınma-sıyla başladı. Operasyon emrini veren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya kahraman ilan edildi. Çünkü çetelere “aman vermemiş”, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun pis-liklerini açığa çıkartmıştı. Süleyman Soylu ise Twitter mesajı yayınlayarak, “Operasyon çocukları görev başın-da” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya “Organize suç örgütlerineyönelik yapılan 378 operasyonda 2 bin 874 şüpheli göz-altına alındı. Bunlardan 702’si tutuklandı, 594’ü hakkın-da adli kontrol kararı verildi. Bu kapsamda 7’si ulusal 31’i yerel olmak üzere 38 mafya tipi organize suç çetesi çökertildi” açıklaması yapmıştı. Ayhan Bora Kaplan çetesi bunlardan sadece bir tanesi. Verilen bu rakamlar başarı değildir. Tam tersine devletin mafya-çete devleti olduğunun itirafıdır. Akla ilk gelen soru şudur: 38 mafya ve çete nasıl var oldu? Kim besleyip büyütüyor bunları?

Soylu da “550 mafya ve çetesini çökerttik” demişti. Süleyman Soylu’nun “Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu” diye duyurduğu “Bataklık Operasyonu” davasında yargılanan 73 çeteciden 72’siberaat etti. Kalan 1 kişi ise dava sırasında öldü.

Bu davada çeteciler hakkında “zincirleme olarak suç-tan kaynakla nan mal varlığı değerlerini aklamak” suçundan 450’şer yıldan 1470’er yıla kadar, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmaktan” ise 5’er yıldan 12’şer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyordu. Ama hepsi beraat etti. İşte bu nedenle adalete güven yoktur. Çünkü operasyon dedikleri mafya ve çeteler ile faşist devlet arasındaki çıkar çatışmasıdır. Çelişkiler geçici olarak çözülmüş, mafya ve çeteler görevlerinin başına gön-derilmiştir.

Çetelere talimat veren Tayyip Erdoğan, denetleyicisi ise Süleyman Soylu’dur. Bu nedenle kimse halka yalan söylemesin. Herkes bilmektedir ki Ali Yerlikaya’da kendi çetesini kurmaktadır. Süleyman Soylu’nun denetimin-deki mafya ve çeteler Ali Yerlikaya’nın denetimine sokulmaktadır.

Ayhan Bora Kaplan’ın yargılandığı davanın son duruşmasında, Kaplan ile Kaplan’ın öldürme emrini ver-diği çeteci Mahfuz Tatar’ın kardeşi İlhan Tatar arasında bir tartışma yaşandı. Bora Kaplan’ın, “Ağabeyin uyuştu-rucu ticareti ya pıyor muydu?” sorusuna, İlhan Tatar, “Asıl baron sensin, se ninle Süleyman Soylu” cevabını verdi. Bunun üzerine Ayhan Bora Kaplan, İlhan Tatar’a “Devlet büyüklerimiz hakkında doğru dürüst konuş” dedi. İlhan Tatar’ın avukatı ise “Müvekki lim Ayhan Bora Kaplan’ın ağabeyinin cinayetinde azmettiri ci olduğunu belirtiyor, ancak kolluk, mahkeme hiçbir zaman HTS kayıtlarını talep etmedi. Dosyaya celp edilmesini istedik ama celp edilmedi” dedi.

Çeteler arası bu ağız dalaşından bize kalan ise, ASIL UYUŞTURUCU BARONUNUN SÜLEYMAN SOYLU OLDU-ĞU, MAHKEMELERİN ÇETELERİ KORUDUĞU, CEZALAN-DIRMADIĞIDIR.

DEVRİMCİLERE TUTUKLAMA TERÖRÜYLE SALDIRAN, ÖNCE TUTUKLAYIP SONRA DELİL YARATAN FAŞİZM, SÖZ KONUSU ÇETELER OLUNCA VAR OLAN DELİLLERİ YOK SAYIYOR. Ta ki Ayhan Bora Kaplan davasında yargılanan bir diğer çeteci ise Serdar Sertçelik’tir. Çete itirafçısı da olan Sertçelik, ayağında elektronik kelepçe olmasına rağmen polis eliyle yurtdışına kaçırıldı. (Serdar Sertçelik 25 Mayıs’ta Macaristan’da tutuklandı.)

CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanlığını yapan Ramazan Kubat da Ayhan Bora Kaplan davasından tutuklu. Kubat, çete itirafçısı Serdar Sertçelik’in yurt dışına kaçırılmasını sağlamakla suçlanı-yor. Kimin eli kimin cebinde? CHP’sinden MHP’sine hepsi çetelerle iç içedir.

Kubat, Sertçelik’i Ankara’dan İstanbul’a kadar kendi çakarlı arabasıyla getiriyor.

Davada ismi geçen emniyet müdürleri, polisler, bürokratlar, savcılar, hakimler de var. Birlikte Ankara’yı nasıl paylaştıkları, hangi pavyonlara, barlara kimin “çöküp” haraç alacağı… hepsi ortaya çıktı.

Polisin nasıl çetecilerle birlikte Ankara’dan İstanbul’a birlikte uyuşturucu sevkiyatı yaptıklarının telefon kayıtları var.

Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ın, Süleyman Soylu adına nasıl herkese haraç kestiğinin kayıtları var. Ama kimse bir şey yapmıyor, çünkü ciddi paraların dön-düğü çetelerin başında Tayyip Erdoğan var, devlet var.

Ankara’nın ortasında çeteler birbirini öldürürken, uyuşturucu satılırken bunlardan hiç mi kimsenin haberi yoktu? Tabii ki var ama mesele kendi aralarındaki ikti-dar ve rant kavgası olunca operasyonlar sonuçsuz kalı-yor, çeteciler beraat ettiriliyor. Ta ki bir dahaki çıkar çatışmasına kadar.

Bugün Ayhan Bora Kaplan, yarın başka çeteciler de gelecek ve geliyor da. Halkımız çetecilerin, katillerin, zehir satıcılarının kökünü kurutacak olan DEVLET, CHP, MHP DEĞİLDİR. ÇÜNKÜ ÇETELERİ YARATANLAR VE BESLEYENLER BUNLARDIR.

UYUŞTURUU SATAN, ÇETELERİ YARATAN AKP İKTİDARIDIR, DEVLETİN KENDİSİDİR

DEVLETİN “ÇETELERE KARŞI MÜCADELE EDİYORUZ” SÖZLERİ YALANDIR. ÇETELERİN HAMİSİ AKP ÇETELERLE MÜCADELE EDEMEZ. ONLAR ÇETE-LERLE MÜCADELE ETMEZ, ÇETELERİ ÖRGÜTLERLER!

ÇETELERİN KARŞISINDA SADECE DEVRİMCİLER, ÖRGÜTLÜ HALK DURABİLİR.

HALK MECLİSLERİNDE ÖRGÜTLENELİM, HALKIN MİLİSİ OLALIM.

Sosyal ağlarda paylaşın