Elif Ersoy 45 Kiloya Düştü… Açlık Grevi’nin 43. Günü…

Yürüyüş Dergisi sahibi ve Yazıişleri Müdürü Elif Ersoy, tecrite karşı, arkadaşlarının bulunduğu bir hapishaneye sevk talebiyle başlattığı açlık grevinin 43. gününde. 

Aylardır Kayseri Kadın Kapalı Hapishanesi’nde tecrit altında tutulan ve çeşitli baskılara, kısıtlamalara maruz kalan Elif Ersoy. tecrite ve kısıtlamalara son verilmesi için yaptığı başvurulara, protestolara olumsuz cevap alması üzerine, Eylül ayı başında, 43 gün önce açlık grevine başlamıştı. 

45 KİLOYA DÜŞTÜ!

Elif Ersoy’un şu anda 45 kiloya düştüğü, ayakta durmakta zorluk çektiği ve ihtiyaçlarını tekerlekli sandalye ile karşılayabilecek durumda olduğu belirtiliyor. 

Bu koşullara karşın, Elif Ersoy’a, B1 vitamini verilmediği öğrenildi. 

ERSOY İÇİN 29 EKİM’DE DESTEK AÇLIK GREVİ ÇAĞRISI

Elif Ersoy’un talebinin kabul edilmesi için Türkiye’de ve Avrupa’da bir çok yerde eylemler yapılıyor. Duvar yazılamalarından gösterilere, pankartlardan Adalet Bakanlığı’na mail göndermeye kadar eylemler sürerken, Avrupa Halk Cephesi tarafından yapılan açıklamada, 29 Ekim’de Elif Ersoy için Avrupa çapında destek açlık grevi çağrısı yapıldı. 

Açıklamada Elif Ersoy’un süreci özetlenerek söyle denildi: “İşkencelerle gözaltına alınan Elif Ersoy 8 yıl hapis cezası aldıktan sonra üzerindeki tecrit zulmü daha da ağırlaştı.

Defalarca arkadaşlarının bulunduğu bir hapishaneye sevk talebinde bulunmasına rağmen reddedildi.

Mektupları engellendi, eline ulaştırılmadı. Kitap, dergi, kalem-kağıt verilmedi.

Sağlık sorunları yaşayarak direnişlerine hep devam etti.

Gasp edilen haklarının verilmesi için, dilekçeden kapı dövmeye kadar her eylem biçimine başvuran Elif Ersoy açlık grevine başladı. 

Açıklamanın sonunda şu çagrı yapıldı:

Avrupa’daki tüm halkımızı, yoldaşlarımızı, dostlarımızı Elif Ersoy’un direnişine destek olmaya çağırıyoruz.

29 Ekim 2021 Cuma Günü Herkesi Bir Günlük Açlık Grevi Direnişine Çağırıyoruz. 29 Ekim Günü Elif Ersoy’un Açlık Grevi 52. Gününde Olacak.

BİZ ONUN 52.GÜN AÇLIĞINI PAYLAŞALIM.”

Sosyal ağlarda paylaşın