Tahir Elçi Katledilişinin 4 Yılında…

4 yıl önce Diyarbakır Sur’da tarihi 4 ayaklı minnare önünde açıklama yaptığı esnada karambolde öldürülen Tahir Elçi ülkenin dört yanında meslektaşları tarafından anıldı.

4 yıl önce kameralardan da görüleceği üzere ve görgü tanıkları ifadeleri ile de çok açık bir şekilde polisin infaz ettiği Tahir Elçi Diyarbakır barosu avukatlarındandı.

Kendisini katledeni ortaya çıkartmayan AKP devleti Tahir Elçi’nin öldürülmesini fiilen üstlenmiş durumda. Katilini korumasının bundan başka bir anlamı yoktur.

Bugün Dıyarbakır’da, İzmir’de, İstanbul’da, Ankara’da…ülkenin bir çok yerinde anmalar yapıldı. Avukatların yaptığı  yürüyüşler  basın açıklamaları Tahir Elçi’yi anmak için olduğu kadar katilinin bulunup cezalandırılması içindi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Dört Ayaklı Minare önünde düzenlediği basın açıklaması sonrası çıkan çatışmada vurularak hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, ölümünün 4’üncü yılında vurulduğu yerde anıldı. Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi, Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, bazı siyasi parti temsilcileri, avukatlar, yakınları ve vatandaşlar Diyarbakır Adliye Sarayı önünde toplanarak Dört Ayaklı Minare’ye kadar yürüdü. Burada sinevizyon gösterisinin ardından Tahir Elçi’nin vurulduğu saat olan 10.53’te bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Elçi, İstanbul’da, Bakırköy Adalet Sarayı’nda anıldı. Aralarında Fransa’dan gelen avukatların da bulunduğu 7 ayrı avukat grubu, Elçi’yi anmak için Bakırköy Adalet Sarayı’nda toplandı. Ellerinde Tahir Elçi’nin fotoğraflarını taşıyan avukatlar, ”Hepimiz Elçi’yiz, öldürmekle bitmeyiz” sloganları attı.

Ankara’da Polis Saldırdı.

Özgürlükçü Demokrat Avukatlar (ÖHD), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Toplumsal Hukuk Derneği’nden avukatlar, Diyarbakır eski Baro Başkanı Tahir Elçi’yi ölümünün 4’üncü yıl dönümünde anmak için Ankara Adliyesi önünde toplandı. Grup açtıkları pankartın önünde açıklama yapmak istedi ancak polis izin vermedi. Polisin keyfiliğine direnen avukatlara polis saldırdı. Açıklama yapılmasını engelleyen polisin keyfiliği, aldığı emri kanuna aykırı olmasına rağmen uygularkenki saldırganlığı avukatların slogan atmasını engelleyemedi. Avukatlar sürekli Tahir Elçi ölümsüzdür sloganı attı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.