Polis, Hak ve Halk Düşmanlığı Yapmaya Devam Ediyor

Ülkede polis terörünün olmadığı bir gün geçmiyor. Adem Çelik Şirketler Grubu’na bağlı Beykent Üniversitesi’nin Avalon şantiyesinde çalışan İnşaat-İş üyesi işçiler hakları olan alacaklarını alamayınca çareyi eylem yapmakta buldu. 

Hakları olan alacaklarını istemek için eylem yapan işçileri AKP’nin  polisi işkence ile gözaltına aldı.

Gözaltına alındıkları günün sabahı, şirket binası önüne gelen işçiler, dün üzerlerine aracını süren patronun önünü kesme hazırlığı yaparken, henüz kaldırımda bekledikleri sırada 17 işçiye polis saldırmıştı. Patronun korumalığını yapan polis 17 işçiyi gözaltına almıştı.  

İşçiler daha sonra serbest bırakıldı.Özel güvenlik ve polislerden tehdit ve hakaret aldıklarını açıklayan İnşaat-İş üyesi işçileri  “İnşaat işçileri köle değildir” başlığı ile bir açıklama yaptı.

Avalon şantiyesinde çalışırken işten atılan ve geriye dönük fazla mesai, yol parası, hafta sonu ve resmi-dini tatillerdeki çalışmaların karşılığının ödenmesini talep eden işçiler, şirketin ve şantiyenin önünde 3 Kasımdan bu yana eyleme başlamıştılar. Şantiyede çalışan arkadaşları onları yalnız bırakmamış, toplu halde ziyaret etmişti. Dayanışma gösteren işçilerin çıkışı verilmiş,ancak tüm çalışanların tepkisi üzerine bu çıkış kararı geri çekmek zorunda kalmıştı.

Direniş dışarda devam ederken içerde de işçiler geriye dönük haklarının ödenmesi için eyleme başlamış, son olarak da malzeme deposunu kilitleyerek, oturma eylemi gerçekleştirmişti. Patron eylemi gerçekleştiren 19 işçinin çıkışını vermiş, işten atılan işçiler şirket önünde devam eden direnişe katılmıştı.

Dünyada  asgari ücretin en az olduğu ülkelerden biri ülkemiz. Zaten emekçilerin maaşları ile geçinmesi imkansız. Ülkemizde sırtını AKP iktidarına dayayan patronlar işçinin fazla mesai, ikramiye, yol parası, yemek parası, resmi tatillerde çalıştıklarının parasını vermiyorlar. Bununla da kalmayıp artık çalışan işçinin maaşı da verilmiyor bir çok yerde. Bu konuda maaşlarını almak için işçiler bir çok yol ve yöntem ile direniyor.  Tabii ki işçi emekçi yaşayabilmek için hakkı olanı isteyecek. Almadığında, direnecek. Yaşantısını sürdürebilmek için başka yolu yok. Direnen işçinin karşısına AKP’nin silahlandırıp yetiştirdiği halk düşmanı polisler çıkıyor.

Ülkenin her yerinde benzer eylemler yapılıyor. Maaşlarını, çoluğunun çocuğunun gırtlağından geçecek bir lokma ekmeğe göz diken patronları bu kadar cesaretlendiren AKP iktidarı, AKP’nin polisi. İşçisinin maaşını vermeyen patronlara işçiye saldırdıkları gibi bir tek yerde polisin müdahale ettiği görülmüş duyulmuş mudur? ASLA!

Avalon işçisi gibi ülkenin bir çok yerinde benzer talepler ile direnen işçi emekçileri polis engelleyemiyor. Ne kadar saldırsa da ne kadar işkence etse de, işçi emekçi yaşamak için direnmek zorunda…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.