Suriye’nin kuzeyinde ateşkese rağmen katliama devam

Kuzey Suriye’ye kürt halkının yoğun yaşadığı bölgelere Türkiye ordusu saldırmaya devam ediyor. Sözde ateşkese uymayan Türkiye devletinin yaptığı saldırılarda halktan insanların ve YPG savaşçılarının öldüğü bilgisi geliyor.  En son yapılan dronlu saldırılarda bölge yönetimi,  sivillerin öldürüldüğünü rapor ediyor.

 Türkiye’nin kuzey Suriye’ye girmesinin ardından bir aydan fazla bir süre geçmesine ve ateşkes ilan edilmesine rağmen, Türkiye operasyon alanında dronlarla saldırı düzenlediği bildirildi.  Türkiye Savunma Bakanlığı açıkama yapıyor ve YPG’sinin yedi savaşçısının etkisiz halle getirildiğini söylüyor. Kobani’nin kırsal kesiminde de bir harekat olduğu söyleniyor .  Savunma Bakanlığı’nın söylediği Bölgelerde ateşkes var. Ve Türkiye devleti ateşkesi ihlal ettiğini gizleme ihtiyacı duymuyor. Belli ki ateşkes Türkiye ordusunun saldırılarına olası direnişe engel olmak için yapılmış.  

Rojava Bilgi Merkezi yaptığı açıklamada Türkiye devletine ait dronunun, Tall Abyad ve Kobane sınır kasabaları arasındaki bir köyde bir arabaya ateş ettiğini söyledi. İki sivilin öldüğünü ve üç kişinin yaralandığı haberini verdi..  

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.