İsrail Başbakanı Netanyahu’ya Yolsuzluk Davası

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’ya yolsuzluk şüphesiyle dava açılıyor. İsrail Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Netanyahu‘ya sahtekarlık, sadakatsizlik ve yolsuzluktan dolayı dava açılıyor.

 Suçlamaların  birinci sırasında Haber ajansı Besek ile yapılan anlaşma var. Açıklamalara göre Netanyahu Besek ajansla kendisi hakkında olumlu haber yapma anlaşması ve bu anlaşmanın uygunlandığı yönünde.

Netanyahu ve akrabalarının maddi ve kişisel çıkarları karşılığında varlıklı kişilerden aldıkları binlerce dolarlık lüks armağanlar almaları. Tabi ki Netanyahu tüm suçlamaları reddetti. Netanyahu henüz görevinden istifa etmek zorunda değil. Ancak bir ceza alırsa istifa etmek zorunda kalacak.

ABD emperyalizminin ortadoğudaki ileri karakolu olan İsrail devletinin başında olupta yolsuzluğa ve sahtekarlığa bulaşmamış olması beklenemez elbette. Netanyahu’ya açılan davalardan ceza çıkar mı bilemeyiz ama Filistin halkına ve ortadoğu halklarına işlediği suçlara bakıldığında kendi suçlarını örtmek için de bu katliamları yaptığını anlamak mümkün.

Geçtiğimiz günlerde Gazze’ye yapılan saldırının sonucunda 32 kişiyi katleden İsrail ordusuna emri veren Netanyahu hakkında  Ortak Arap Listesi Bloku’nun Yahudi asıllı İsrail milletvekili Ofer Kassif, “Netanyahu daha önce de olduğu gibi Gazze’ye yönelik saldırıyı İsrail’in güneyindeki insanları düşündüğü için başlatmadı“ dedi.    „(Netanyahu) sadece kendisini düşünür. Hapse atılmasını engellemeye çalışıyor ve Başbakan olarak kalmak istiyor” değerlendirmesini yapmıştı.

 Gazze
Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.