SOKAK ORTASINDA İŞKENCE

Faşizm sokak ortasında işkence yapıyor. İşkencesini de kaydedip sosyal medyadan yayınlıyor.
Ülkemize demokrasi getireceklerini masalını anlatan düzen partileri işkence konusunda sessiz. Tek bir kelime eden yok.

AKP faşizmi işkenceyi halka karşı tehdit olarak kullanıyor. Hatta artık işkenceyi gizlemek bir yana özel olarak işkenceyi filme alıp halkın göreceği şekilde paylaşıyor.

Dün Kadıköy’de bir parkta kürtçe müzik eşliğinde halay çektikleri için polisin tacizine uğrayan gençler direnince polis silah çekerek havaya ateş açtı. Kısa süreli kovalamacanın ardından yakaladıkları gençleri işkence ile yere yatıran polis 12 Eylül faşizminin kullandığı yöntemi kullanarak mehter marşıyla işkence yaptı. Bu işkenceyi de kamera ile kaydederek sosyal medyada paylaştı.

Ülkemizde aylardır seçim gündemi ile meşgul ediliyor. Emperyalizmin işbirlikçisi faşist AKP iktidarı halkı yokksulluk, açlık, sefalet, adaletsizliğe mahkum etmiş durumda. Halk nefes alamaz halde. Bu memnuniyetsizliği kullanan sözde muhalefet partileri düzen siyasetinin olanca seviyesizlik ilkesizlikleriyle halkı kandırmaya çalışıyor. Ancak buna rağmen sokak ortasında yapılacak kadar alenileşen işkence ile ilgili tek bir kelime etmiyorlar.
Çünkü derinleşen yönetememe krizi seçimlerden sonra AKP ile veya AKP dışında başka bir yönetimle olsun faşizmi daha fazla baskıya daha fazla işkenceye yöneltecek. Bu yüzden en sol(!) partiler bile işkence konusunda ağızlarını açmıyor.
Bu durumda seçimlerin ne için yapıldığı daha açık hale geliyor. Baskıyı ve zulmü meşrulaştırmak, halkı bu zulüm düzenini meşrulaştımak için kandırmak.

Sosyal ağlarda paylaşın