GHA emekçisi açlık grevinde

Almanya’da 129ab yasalarına karşı ve İhsan Cibelik, Özgül Emre, Serkan Küpeli ve Hasan Unutan’ın serbest bırakılması için Eda Deniz Haydaroğlu, Sevil Sevimli ve Ilgın Güler süresiz açlık grevindeler.
Eda Deniz Haydaroğlu’nun açlık grevi 65’inci gününü aştı. Ilgın Güler 14 ve Sevil Sevimli ise 9’uncu gününde.

Emperyalizme ve faşizme karşı mücadele meşrudur. Devrimcilik yapmak meşrudur, zorunluluktur. GÖREVDİR. Bugün dünyasında devrimcilik yapmak haktır. Bu hak 129ab yasaları ile suç haline getiriliyor Almanya’da. Demokratik haklarını kullanan, ırkçılığa, yozlaşmaya karşı mücadele eden devrimciler tutuklanıyor. Eda Deniz Haydaroğlu, Ilgın Güler ve Sevil Sevimli’nin açlık grevi bu tutukluluğa karşı. İnsanlar en temel hakları için açlık grevi yapıyor Almanya’da.

Gerçek Haber Ajansı ülkede ve dünyada gelişen hiç bir konuda politikasız kalmadığı gibi, halklar ve özgürlükler mücadelesinde direnenlerin yanındadır. Avrupa’nın ortasında gerçekleşen açlık grevinde de direnişten yana safını almıştır. Sadece bu açlık direnişine defalarca yaptığı günlük açlık grevlerinin yanında 10 günlük, bir haftalık açlık grevleriyle direnişi büyütmeyi amaçladı.
Yine bir GHA emekçisi İnci Çelik Almanya’da süren açlık grevi direnişine 10 günlük açlığını katıyor.
10 günlük açlık grevinin 4’üncü günündeki İnci Çelik ile önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğimiz röportaj ile düşüncelerini alacağız…

Sosyal ağlarda paylaşın