Seher, Sevcan, Betül İçin… EYLEMDEYİZ !

Ülkelerine dönüp orada yoksul halkın safında yer aldıkları için, AKP faşizminin baskı ve zulmüne karşı direndikleri için AKP faşizmi tarafından tutuklanan Seher Adıgüzel, Sevcan Adıgüzel ve Betül Varan için başlatılan kampanya çeşitli eylem biçimleriyle sürüyor.

Şubat ayının ortasında başlayan kampanyada bugüne kadar bir çok eylem biçimi gerçekleştirildi:

KONSOLOSLUK ÖNÜ gösterileri:

Kampanya, Almanya ve Belçika’da T.C Konsoloslukları önünde yapılan eylemlerle başladı. 

– Almanya Stutgart: 18 Şubat’ta Stuttgart Türkiye Konsolosluğu Önünde Almanya Dev-Gençliler Seher Sevcan ve Betül’ün özgürlüğü için eylem yaptılar. Konsolosluk önünde bir saat boyunca adalet nöbeti tutuldu.

– Belçika Brüksel: Tutsak DevGenç’liler için 20 Şubat’ta Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan Türkiye Konsolosluğu önünde eylem yapıldı.

– Almanya Hamburg‘da 5 Mart 2021 günü Halk Cepheliler Türkiye konsolosluğu önünde bir eylem gerçekleştirerek Seher, Sevcan ve

Betül’ü sahiplendiler.

– Almanya Düsseldorf Türkiye Konsolosluğu önünde, 3 Mart’ta NRW Adalet İstiyoruz Komitesinin çağrısı üzerine ‘Seher, Sevcan ve Betül’e özgürlük!” eylemi yapıldı.

– Almanya Berlin’de 10 Mart’ta Türkiye Büyükelçiliği önünde yapılan eylemde

Adıgüzel, Seher Adıgüzel, Betül Varan için adalet istendi.

GÖSTERİLER, BİLDİRİLER, YAZILAMALAR..  

– Almanya Hamburg: 27 Şubat’ta Hamburg Halk Cephesinin çağrısıyla  olarak Altona semtinde Seher, Sevcan ve Betül için eylem gerçekleştirildi.

– Almanya Dev-Gençliler, 17Şubat’ta Stuttgart’ın Bad Cannstatt semtinde ve çarşı merkezinde 45 adet Almanca duvar gazetesi astılar.

– Almanya Dev-Genç, 22 Şubat’ta Stuttgart’ın Feuerbach semtinde, 23 Şubat’ta ise Nordbahnhof mahallesinde duvar yazılamaları yaptılar.

Stuttgart çarşı merkezindeki Schlossplatz Almanca duvar gazeteleriyle donatıldı.

– Avusturya Dev-Genç tarafından yapılan açıklamayla 3 Dev-Gençliye özgürlük istendi.

– İngiltere Halk Cephesi tarafından 5 Mart’ta yapılan açıklamada, ‘Sevcan’ımıza, Seher’imize, Be tül’ümüze sahip çıkacağız onları da Bergün gibi zulmün elinden alacağız.” denildi.

– Avrupa Grup Yorum Gönüllüleri, 27 Şubat’ta Sevcan Adıgüzel’e mektup yazdılar.

– 6 Mart’ta Dortmund’da Katharinenstrasse’de Sevcan, Seher ve Betül İçin bilgilendirme standı açıldı.

– 7 Mart günü Wuppertal’de Sevcan, Seher ve Seher için yapılacaklar üzerine sohbet kahvaltısı düzenlendi.

– Avrupa Grup Yorum Gönüllüleri, 10 Mart’ta yapılacak olan Grup Yorum Emekçisi Betül Varan’ın mahkemesiyle ilgili çağrı videosu yayınladılar.

– Almanya Dev-Gençliler, Seher Sevcan ve Betül’ü anlatan Almanca ve Türkçe bildirileri Stuttgart Nordbahnhof da posta kutularına dağıttılar.

Bochum’da da aynı içerikte pullama yaptılar.

– Dortmund’da Hafen bölgesinde Sevcan, Seher ve Betül İçin Bildiri Dağıtıldı, Pullama yapıldı.

– Almanya Dev-Gençliler Stuttgart’ın Zuffenhausen semtinde Seher, Sevcan ve Betül’ün Özgürlük talebini anlatan Almanca ve Türkçe bildirileri posta kutularına attılar.

-Köln’de Wienerplatz’da 14 Mart günü Seher, Sevcan ve Betül için çadır açıldı.

– Avusturya Dev-Gençliler Betül, Seher, Sevcan için özgürlük isteyen videolar yayınladılar.

– Sevcan, Seher Adıgüzel ve Betül Varan’a Özgürlük talebiyle yapılan eylemlerin bir yenisi 22 Mart 2021 Pazartesi günü Wupertal’de yapıldı.

– Avusturya’nın İnnsbruck şehrinde 21 Mart’ta Dev-Genç’liler Türkiye’de tutuklu bulunan Seher, Sevcan, Betül için Duvar gazeteleri yaptılar ve Türkiyelerin yoğun oturduğu bölgelerde Posta kutularına bildiriler bırakıldı.

17 Mart’ta Avusturya’nın Graz şehrindeki Dev-Gençliler Betül, Seher, Sevcan için çektikleri videolarla özgürlük istediler.

  • Duisburg’da iki haftadır Seher ve Sevcan Adıgüzel ve Betül Varan’a Özgürlük kampanyası için yapılan eylemlere, 20 Mart’ta devam edildi.

Seher Sevcan ve Betül’e Özgürlük eylemleri devam edecek.

Sosyal ağlarda paylaşın