CPS Otomotiv işçileri 32 gündür direnişte: “Onlar köşklerde otururken biz doğalgazlarımızı ödeyemiyoruz”…

İstanbul Tuzla’da CPS Otomotiv’de iki buçuk aydır hakları verilmeyen 170 işçi, bir aydır haklarını almak için eylemdeler.

Tuzla Serbest Bölge’de bulunan ve DERİTEKS’in örgütlü olduğu CPS Otomotiv’de patronları arasında çıkan anlaşmazlık nedeniyle üretim aksarken, bunun faturası işçilere ödetilmek isteniyor.

Villalarının Önüne de Gidiyoruz:

İşçiler, 32 gündür karda, kışta, fabrika önünde haklarını istiyorlar. Ancak işçiler eylemlerini fabrika önüyle sınırlamayıp, patronların oturdukları villaların önlerine de gidiyorlar. İşçiler, bu eylemlerinin nedenini de şöyle açıklıyorlar: “Patronların oturduğu villalara da gidiyoruz. Çolukları çocukları hepsi köşklerde otururken biz işçiler doğalgazlarımızı ödeyemiyoruz, kiralarımızı ödeyemiyoruz, faturalarımızı ödeyemiyoruz. İşçilerin bir an önce birleşip bu sömürüye son vermesi gerekiyor”.

İşçiler, eylemlerini gerekirse 32 gün daha ve gerekirse daha fazla da sürdüreceklerini söyleyerek “Hakkımızı alana kadar vazgeçmeyeceğiz” diyorlar.

İşçiler Patronlara Soruyor:

CPS Otomotiv’in Patronları Ruhi Yalçın, Nalan Aydar ve Sinan Büyükay.

İşçilerin aylardır yaşadığı sıkıntılar, patronların umurunda değil. Her zaman ve her yerde olduğu gibi..

Üç patrona seslenen işçiler, şöyle diyorlar:

“Zaten kısa çalışma ödeneği ile çalıştık, ücretsiz izinlere çıktık ve en son ocak ayı itibatıyla hiçbir açıklama yapmadan bizi sokağa döktünüz, hakkımızı vermediniz. Peki size soruyoruz, biz nasıl geçineceğiz, kendimizi nasıl döndüreceğiz? Elinize bir top almışsınız birbirinize atıp duruyorsunuz; o verecek bu verecek, o yaptı bu yaptı… Bu kadar insanın emeği var, hakkı var, ailesi var, çocuğu var, ihitiyaçları var. Artık birbirinizle didişmekten vaz geçin, bu kadar insanın emeğini ve hakkını verin” .

Sosyal ağlarda paylaşın