Polis Cinayetlerinin Yolu Böyle Açılıyor

Derek Chauvin sentenced for murder: The story of the day George Floyd was  killed - and the moments leading up to his death | US News | Sky News

Hatırlanacaktır;
Amerika’da bir polis, dolandırıcılık şüphesiyle gözaltına aldığı, siyahi George Floyd’un boynuna 9,5 dakika boyunca basarak onu katletmişti.

İşte Derek Chauvin adlı bu katil polisin, daha önce de gözaltına aldığı kişiye karşı benzer bir terör uyguladığı, ama o suçundan dolayı tutuklanmadığı ortaya çıktı.
Ortada artık gizlenemez bir cinayet olunca, katil polis Chauvin’in eski suçundan da yargılanması gündeme geldi. Chauvin, 2017’de yaptığı zulüm nedeniyle hakim karşısına çıkarıldı.
Chauvin, 2017’de yerde yatan kelepçeli 14 yaşındaki siyahi bir çocuğun ensesine dizi ile basmak ve başına el feneri ile vurmakla suçlandı.

Minnesota officer charged with murder and manslaughter in restraint death  of George Floyd | WCIV

Bütün emperyalist, faşist devletler, böyle yapıyorlar.
polisin işkencelerini, infazlarını, keyfiliklerini cezalandırmadıkları için, bu doğrudan “devam edin, daha fazla yapın” anlamına geliyor.
Bazen, Floyd’un katledilmesinde olduğu gibi, ülkemizdeki çeşitli infaz davalarında olduğu gibi, örtbas edilemeyince, bazen cezalar vermek zorunda kalıyorlar.
Ama bu genellikle halkın öfkesi, tepkisi, sürekli mücadelesiyle mümkün olandır.
Normal olarak ise, faşist, emperyalist devletler, bu tür uygulamaları cezalandırmayarak, polis terörünü devlet olarak sahiplenip sürdürüyorlar.
Yani sorun, polislerin kişisel olarak şiddet eğilimlisi olması, psikopat, cani, katil olması değildir; şiddet eğilimli olan, cani, katil olan, emperyalist ve işbirlikçi devletlerdir.
Flloyd’u katleden polisin daha önce işlediği suçun görmezden gelinmesi ve sonra aynı polisin Floyd’u katletmesi de bunun açık kanıtıdır.

Sosyal ağlarda paylaşın