KALACAK YERİMİZ YOK !

Üniversite öğrencileri, kira ve yurt ücretlerindeki astronomik artışlara karşı tepkilerini sokakta yatarak gösteriyor. Dün bir basın toplantısında artan yurt kiraları ile ilgili soruya verdiği cevapta böyle bir sorunun olmadığını söyleyen AKP şefi Erdoğan, bu konuda eleştirileri dile getirenlere “yüzünüze dizinize dursun” demişti…

Erdoğan’ın bu açıklamasının üzerine devlet yurtlarında kalan öğrenciler, sosyal medya hesaplarından yurtların halini gösteren fotoğraflar paylaşırken, bir çok yerde öğrenciler sokaklarda yatarak Erdoğan’ın yalanlarını protesto ettiler.

Yüz yüze eğitimin başlaması ile öğrencilerin barınma sorunu tekrar gündeme geldi. Yurt fiyatlarının pahalılığı bir yana yurtlara yerleştirilenlerde öncelik AKP çevresinin. Barınma sorununu duyurmak ve protesto etmek amacıyla yapılan eylemde öğrenciler sokakta sabahladılar.

Gece polis parkta banklarda yatmak isteyen öğrencileri ablukaya aldı. Erdoğan’ın yalanının çok kısa zaman içinde açığa çıkmasının ardından polis banklarda yatan öğrencilere “eyleminize son verin” diyerek baskı yaptı. Bunun üzerine öğrenciler, içinde bulundukları durumu ifade eden cümleyi kurdular : KALACAK YERİMİZ YOK !

Öte yandan sosyal medyada da ‘#barınamıyoruz’ etiketiyle öğrencilere binlerce destek mesajı atıldı.

Sosyal ağlarda paylaşın