ÖZGÜL EMRE VE İHSAN CİBELİK’İN BÜYÜK SUÇLARI (1)

Alman devleti 16 Mayıs gecesi ve 17 Mayıs sabahı evlere yaptığı baskınlarla 2 devrimciyi gözaltına alarak tutukladı. Serkan Küpeli de anti-faşist, anti-emperyalist düşüncelerinden dolayı gözaltına alınarak tutuklananlar arasında.

2 devrimci, İhsan Cibelik ve Özgül Emre ile ilgili dosya avukatlarının eline geçti. Dosyada yapılan incelemeler sonucunda suçlarının gerçekten çok büyük (!) olduğu görüldü. Bu yazı dizimizde İhsan Cİbelik ve Özgül Emre’nin büyük suçlarını siz okurlarımıza aktaracağız.

Büyük Suç 1 :

ARKADAŞLARININ TABUTUNU OMUZLAMAK!

Alman devleti titizlikle yürüttüğü istihbarat çalışmaları neticesinde İhsan Cibelik ve Özgül Emre’nin arkadaşlarının cenaze törenine katıldıklarını, üstüne üstlük arkadaşlarının tabutunu omuzlama suçunu işlediklerini tespit etmiş.

6 Şubat tarihinde hayata gözlerini yuman Birsen Kars, 19 Aralık katliamında hapishanelerin içinde neler yaşandığını dünyaya duyurmuştu. “6 kişiyi diri diri yaktılar” diye bağırarak tüm dünyaya faşizmin gerçekleştirdiği katliamın ne boyutta olduğunu teşhir etmişti. Aldığı yaralar, katliamda kullanılan gazları solumaktan dolayı yakalandığı kanser hastalığı onun 6 Şubat 2022 tarihine kadar yaşamasına izin verdi.

Her insanın kendi geleneklerine göre gömülmesi, cenaze töreni gerçekleştirmesi Almanya’da geçerli değil. İki devrimciyi tutuklayan Alman devleti, cenazeye katılmak suçunun işlenmesine asla müsade etmeyeceğini, ülkesinde bu tür terör faaliyetlerine izin vermeyeceğini göstermiş oldu.

Alman devletinin hazırladığı dava dosyasında, hapishaneler katliamında faşizmin katledemediği yoldaşlarının cenazelerine katılma suçunu(!) işleyen iki devrimcinin suçları bununla da sınırlı değil.

Yarın Özgül Emre ve İhsan Cibelik’in büyük suçları yazı dizimize devam edeceğiz…

Sosyal ağlarda paylaşın