Kimse Almanya’da “İnsan Hakları, Demokrasi Var” Demesin!

ÖZGÜL EMRE 16 MAYIS’TAN BERİ AÇLIK GREVİNDE.

Avrupa’da, özellikle Almanya’da hala demokrasi, insan hakları olduğunu iddia eden varsa Özgül Emre’ye yaşatılanlara bakmalıdır.

16 Mayıs’tan beridir tutuklu bulunan Özgül Emre halen açlık grevinde. Nedeni ise kendisine elbiselerinin verilmemesi. Tek Tip Elbise dayatmasında bulunulması.

Tutuklandığı andan beri kendisine Tek Tip Elbise dayattı bulunduğu hapishane..
Rohrbach hapishanesinin keyfi tutumu ve Özgül Emre’nin direnişi devam ediyor.

BGH, Federal Adalet Mahkemesi. Federal Adalet Mahkemesi. Almanya’daki olağan yargı sistemi içerisindeki en yüksek mahkemedir. Sadece ceza hukuku ve özel hukukla ilgili konuları karara bağlar. BGH tarafından verilen bir karar, ender olarak Almanya Federal Anayasa Mahkemesinin anayasaya aykırılığa hükmettiği durumlarda geri alınabilir.

Bu mahkeme başkanı Özgül Emre’ye elbiselerinin verilmesinde bir sakınca olmadığına karar vermiş.
İlk günler Rohrbach hapishanesi müdürü kendilerine yazılı bir karar gelmediğini söyleyerek, elbiseleri vermeyi kabul etmiyor.

Daha sonra, yazılı karar hapishaneye gönderiliyor. Bunun üzerine hapishane arkadaşlarının getirdiği elbiselerini kabul ediyor. Ama hala Özgül’e vermiyorlar.
Avukat görüşü Tek Tip Elbise dayatması yüzünden tutuklanmasından 2 hafta sonra gerçekleşebiliyor.

En son hapishane müdürü yine, “dışardan getirilen elbiseleri” kabul edemeyiz diyor. “Kendisi hapishaneden sipariş etmeli” diyor. Ya sabır deyip hemen elbise sipariş ediliyor.
Elbiseler geliyor.
Ama hapishane müdürü dışardan gelen elbiseleri de Özgül Emre’ye veremeyeceğini söylüyor. Çünkü dışardan gelen elbiselerin içerisine bir şeylerin iliştirilebileceğini, bunun önlemini alamayacağını söylüyor.

Evet Alman devletinin hukuk devleti, insan hakları ve demokrasinin olduğu bir devlet olduğunun da bir yalan, bir kandırmaca olduğu ortada.
ÜLKENİN EN YÜKSEK MAHKEMESİ KARARININ AŞAĞILIK BİR HAPİSHANE MÜDÜRÜ TARAFINDAN UYGULANMIYOR.
ÖZGÜL EMRE AÇLIK GREVİNDE VE KENDİSİNE TUZ HİÇ VERİLMİYOR ŞEKER İSE İHTİYACINDAN ÇOK AZI VERİLİYOR.

Alman Devleti’nin hukuk devleti olduğu, hapishane müdürünün özerk olduğu, hapishane ile ilgili kararları hapishane müdürünün verebileceği teranesi de bu konuda söylenebilecek en son şey.
Hapishane Müdürü’nün tek amacı Özgül Emre’nin iradesini kırmayı amaçlamak olan dalga geçer gibi yöntemlerle, keyfiliklerini Alman adalet makamları görmüyor olamaz. HAPİSHANE MÜDÜRÜ YASALARIN ÜZERİNDE Mİ? HAPİSHANE MÜDÜRÜ MAHKEMELERİN ÜZERİNDE Mİ?

Irkçı, Nazi özentisi, Rohrbach hapishanesi müdürünün hukuksuzluğu keyfiliğinin sorumlusu Alman devletidir. Alman yasalarına göre dahi henüz yargılama aşamasında bir tutsağa yapılanlar bırakalım hukuku, insanlığa sığmaz.
Bu aşağılık Nazi artığı hapishane müdürünün hukuksuzluğu, keyfiliği, sürerse sonuçlarından alman devleti sorumlu olacaktır.

Sosyal ağlarda paylaşın