Okuma Odası’nda Bu Hafta: Avrupa’da Bizim Gençlik Dergisi

Bu hafta Okuma Odası’ndaki tanıtımımızı bir dergiyi ayırdık.
Tanıtmak istediğimiz dergi, Avrupa’da Bizim Gençlik Dergisi.
Derginin son sayısı, 43. sayı, geçtiğimiz hafta yayınlandı.
Derginin 43. sayısında ilginizi çekecek, önemli bir çok yazı ve haber var. ASlında sadece gençlek için değil, herkes için, tüm halk için önemli konular bunlar.
Avrupa’da Bizim Gençlik dergisi, “Avrupa’da yaşayan gençliğin sorunlarını, ve bu sorunların nedenini ve çözümünü anlatma” iddiasında bir dergi.


  • Derginin başyazısı ESRAR konusunda. Yazıda, Almanya’da esrarın yasallaştırılması ele alınıyor. Derginin “Giriş” yazısında neden öncelikli olarak bu konuyu ele aldıklarına dair şöyle deniliyor:
    “Bu sayımızda öncelikle Almanya’da yasallaştırılan esrar yasasını işledik. Alman devletinin uyuşturucuyla nasıl beyinlerimizi çürütmek istediğini ve buna da esrar yoluyla başladığını yazdık. Bizi düşünmeyen robotlara çevirmek istiyorlar. Hiçbir şeye karşı çıkmayalım, bu düzenin istediği sınırlar içinde yaşayalım istiyorlar. Bu yüzden esrarın yasallaştırılmasına karşı çıkmak ve buna karşı mücadele etmek tüm gençlik için çok önemli. Bu yüzden de esrarın yasallaştırılması bu sayımızın başyazısı.”
    *
    Dergideki bir diğer önemli yazı, Almanya’daki polis şiddeti üzerine.
    Bu yazıdan, Almanya’da 1990’dan 2022 yılına kadar 320 kişinin polis tarafından katledildiğini öğreniyoruz. Sadece son 1 yıl içinde NRW (Westfalen) eyaletinde 10 kişi polis tarafından katledilmiş. Yine önemli bir “ayrıntı”; polis şiddetine maruz kalanların hemen hepsi,
    yabancı kökenli veya solcu.
    *
    Gençlerin ilgisini çekecek bir yazı: Neden Grup Yorum Konserlerine Katılmalıyız?
    Dergide ayrıca Helin Bölek’le ilgili, gençlerin kendi kaleminden yazılmış bir şiir yer alıyor.
    *
    Dergide bazı yazıların Almancaları da yer alıyor.
    *
    Son olarak derginin “İÇİNDEKİLER” bölümünden bazı başlıkları aktarıyor ve tüm gençlere Avrupa’da Bizim Gençlik’i takip etmelerini öneriyoruz.

İÇİNDEKİLER’den…
3 Baş Yazı: Herşey Esrar İle Başlar! Emperyalizmin Beyinlerimizi Uyuşturucu İle Yok Etmesine İzin Vermeyeceğiz! (Bu yazının Almancası da yer alıyor)
7 Değerlerimiz: Kollektivizm
8 Gençliğin Kaleminden: Neden Grup Yorum Konserlerine Katılmalıyız?
9 Polis Şiddeti Almanya’da gün gün artmakta!
13 Almanya’da 129 yasalarına karşı süresiz açlık grevi
15 Avrupa Dev-Genç Haberleri
16 Avrupa Dev-Genç Açıklaması: S-R-Y Tipi İle Ölüm Kuyularına Çevirmek İstediğiniz Hapishaneleri Direniş ve Zafer Mevzisi Yapacağız!
18 Memleketimiz: Malatya
19 Devrim Kuşağın Kahramanları: Seher Şahin
20 Film Önerisi

Sosyal ağlarda paylaşın