İsrail’in Son Üç Gündeki Saldırılarında 7 Filistinli Katledildi

İşgalci İsrail ordusu, Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin kentine bağlı Kafr Dan köyüne bugün (22 Eylül) sabahın erken saatlerinde saldırdı. İşgalcilerin düzenlediği baskında Filistinli bir genci katletti.
Abdullah İmad Ebu el-Hasan adlı Filistinli genç, işgalciler tarafından karnından vurularak katledildi.

Bu son saldırıyla birlikte, işgalcilerin, son iki günde işgal altında tuttukları Batı Şeria’daki Cenin ve Akbet Cebr mülteci kampları ile Gazze Şeridi’nde katlettikleri Filistinlilerin sayısı 7’ye yükseldi.

19, 20 ve 21 Eylül günlerinde;
Siyonist işgalciler, Cenin ve Akbet Cebr kampına baskın düzenleyerek, 3 Filistinliyi katlettiler. Saldırıda 30 Filistinli de yaralandı. Katledilenlerin üçü de gençti; 22-23 ve 24 yaşındaydılar. Sağlık Bakanlığı, Cenin kampına yönelik saldırıda şehit düşenlerin Mahmud Ali Nafi’ el-Saadi (23 yaşında), Mahmud Halid Ararawi (24 yaşında) ve Raafat Omar Khamaysa (22 yaşında) olduğunu açıkladı.
Saldırı sırasında işgalciler, patlayıcı yüklü insansız hava araçlarıyla kampın ortasında bulunan bir elektrik kulesini yıkhrlfu: bunun sonucunda kampın ve Cenin şehrinin bazı kesimlerinin elektriği kesildi.

Gazze Şeridi’nin doğusunda 4 noktada başlayan gösterilere yönelik işgalcilerin saldırılarda da bir Filistinli genç katledildi. Kitlenin üzerine zehirli gaz bombaları atıldı. Onlarca kişi boğulma tehlikesi geçirdi.
Batı Şeria’nın doğusundaki Eriha kenti yakınlarında bulunan Akbet Cebr Mülteci Kampı’na düzenlenen baskın sırasında yaralanan bir başka Filistinli de şehit düştü. İşgalçiler, bir direnişçinin evine ateş açıp, el bombaları fırlatarak, evi yaktılar.

İşgal güçleri, Kudüs’ün kuzeydoğusundaki Anata kasabasına da saldırdılar. Kasabaya yaptıkları baskında bir okul kompleksinin çevresine konumlanan işgalci askerler, okula ses bombaları ve zehirli göz yaşartıcı gaz attılar. Burada da bir çok öğrenci boğulma tehlikesi geçirdi.

Son saldırılarla birlikte yılbaşından bu yana katledilen Filistinli sayısı 190’a ulaştı.

Saldırıya Karşı Direniş…
İşgalci ordunun askerleri, Cenin ve Akbet Cebr kampına saldırırken, askerlerin kampa girmesinden hemen önce, her iki kamp meydanına füzeler fırlatıldı; işgalci askerler, Apaçi helikopterinin koruması altında kampa baskın düzenlediler. Baskına direnişciler de silah ve el yapımı patlayıcılarla karşılık verdiler. Direnişçiler karşı eylemlerinde iki işgal aracı tahrip edildi.

  • Cenin’e saldırının ertesi günü şehirde yas ve genel grev ilan edildi.
  • Saldırılar ve tutsaklarla ilgili olarak da Gazze’de bir çok gösteri düzenlendib Gazze Şeridi’nin doğusundaki sınır bölgeleri, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah ve Han Yunus şehirleri ile Gazze Şeridi’nin merkezindeki Bureij kampının doğusunda ve kuzeyde Cebeliye’de gerçekleştirilen protesto gösterilerinde, baskınlar ve İsrail’in hapishanelerdeki tutsaklara baskıları protesto edildi.
Sosyal ağlarda paylaşın