Mustafa’nın Babası Hasan KOÇAK: ”Herkes Ceza Evini Arasın”

Adil yargılanma talebiyle ölüm orucu direnişine başlayan Mustafa Koçak bugün direnişinin 282. gününde… Ölüm sınırında…

Aylardır sosyal medya hesaplarında, belirli gazete ve sitelerde gündeme geliyor Koçak. Binlerce insanın; ”Mustafa ölmesin, talepleri kabul edilsin, serbest bırakılsın” diyen çağrılarına, video ve görsellerine tanık oluyoruz. Bugün Hasan Koçak’la yapılan bir telefon görüşmesinin kaydını yayınlıyoruz. Hasan Koçak’ın belirttiği ”yazmak, paylaşmak, beğenmek, fotoğraf atmak.. önemli de olsa asıl olan baskı kurabilmek” ”Herkes cezaevine baskı yapsın, başka çaresi yok. Tek ricam baskı kurmanız, yurtdışından, Türkiyeden, her yerden baskı kurulması

İzmir Kırıklar 1 nolu cezaevi :
+90(232) 427 12 12
+90(232) 427 11 91

Adalet bakanlığı :
+90(312) 417 77 70

mail: ozelkalem@adalet.gov.tr

Hasan Koçak ile yapılan telefon görüşmesinin metni:

”46 numara terlik ayağına olmuyor. Diyorki kasıklarıma kadar şiş gelmiş, vucüdum yanıyor. Gece uyuyamıyorum, ağrılardan dolayı yatamıyorum.
Dün cezaevi müdürüyle görüşmek için kızımla beraber gittiğimizde kimse burada yok, yetkili biri yok görüşemezsiniz dediler. Mustafaya hiçbir dilekçeyi imzalamaması gerektiğini söyledik.

Mustafa’da teşekküllü bir hastahane istiyor, teşekküllü hastahane yok diyorlar. Virüs salgını yüzünden hastahaneler kabul etmezler, 14 gün tek başına kalman gerekir diyorlar. Sağlığı yerinde olsa hastahaneye kalkmaz, tek başına kendi ihtiyaçlarını karşılayamıyor, altını bağlıyorlar.

Biz mesuliyet kabul etmeyiz, sen zaten hastahaneye gittin diyorlar. Sorumluluğu üstlerine almıyorlar.

Mustafa durumunun iyi olmadığını söylüyor. Biz verin bize diyoruz, mesuliyeti biz kabul ediyoruz verin götürelim diyoruz, vermiyorlar.
Herkes ceza evini arasın, bugünlerde Mustafa’nın durumu hiç iyi değil. Bizimde değil, psikolojik olarak. Herkes cezaevine baskı yapsın, başka çaresi yok. Bize cezaevinin özel doktorlarıyla yazıştıklarını söylüyorlar ama bir haber yok. Bir haftadır bunu bize söylüyorlar.

Tek ricam baskı kurmanız, yurtdışından, Türkiyeden, her yerden baskı kurulması.

Mustafa dünyada ne yapıldığını soruyor, durumu çok kötü. İbrahim’inde öyle ama hiç olmasa annesi, babası yanında, ağrısını biliyor, acısını görebiliyorlar, canlı görebiliyorlar biz onuda bilmiyoruz.

İbrahim’inde talepleri kabul edilsin, halkın avukatlarının ki de kabul edilsin.
Şuan hapishanenin önünde bekliyoruz ama hiçbir bilgi alamıyoruz. Milletvekillerini aradık cevap vermediler. HDP’nin milletvekilleri uğraşıyor.
Dün kargaşa yarattılar Mustafa hastahaneye kaçırıldı diye, İzmirdeki bütün hastahaneleri aradık sonrasında yalan olduğu çıktı. Bizi bu şekilde kandırıyorlar, hedef şaşırtıyorlar.

Sizde milletvekillerine ulaşın, HDP’nin, CHP’nin..

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.