Onlar Dünya Halklarının, Anti-Emperyalistlerin Avukatı…

Suriye’den Halkın Avukatlarına…
Anti-Emperyalist Cephe’den yoldaşımız Ahmet El-İbrahim, Halkın Hukuk Bürosu avukatlarının ölüm orucuna başlamasına dair mesaj yayınladı.
Mesajı yayınlamasının ardından birçok Suriyeli ve diğer Arap ülkelerinden insanlar Halkın Avukatları ile ilgili bilgi alarak Türkiye’de süren mücadelelerine saygı duyduklarını iletti. Ayrıca, birçok kişi faşizme karşı tepkisini dile getirdi.
Ahmet El-İbrahim’in Arapça olarak yayınladığı mesaj şu şekildedir;

Türkçe:
Güzel dostum değerli yoldaşım Aytaç Ünsal;

Biliyorum düşmanımız ve hayatımız birdir.Anadolu halkları ile Suriye halkları uygarlıklar beşiğidir. Gelenek, görenekleri ve aynı kaderi paylaşmaktadırlar. Bundan dolayı Suriye devletinin, ordusunun, yönetiminin ve halkının emperyalizme karşı mücadelesinin savunucusuydun.
Pusulamızı hiçbir gün şaşırmadık. Güçlü Suriye’nin asıl düşmanı IŞİD değil, onun yaratıcısı ve ülkemizin servetini talan eden ve halka zulüm uygulayan emperyalizmdir.
Bundan dolayı 22 ülkeden üyesi olan uluslararası Anti-Emperyalist Cephe kuruldu
.


Uluslararası Anti-Emperyalist Cephe’yle birlikte son Suriye ziyaretinde, Suriye’nin resmi kanalı Al-Akhbariye kanalı seni bir programına konuk etmişti. Ve ben senin tercümanlığını yapmıştım. Spiker dostum İyad Halef; “Erdoğan’la ilgili çok katı konuştun, Türkiye’ye dönüşünde cezaevine girmekten çekinmiyor musun?” diye bir soru yöneltmişti.
Sende soruya şu şekilde cevap vermiştin: “Bizler bu yolu seçtik. Ve biliyoruz ki bu yolda şehit düşmekte var, cezaevine girmekte ve zaferi kazanmakta. Eğer Türkiye’ye dönüşümde gözaltına alınıp tutuklanırsam AKP’nin Türkiye’de yaptığı zulmü ve baskıyı anlatan bir program yapacağına dair söz ver” demiştin.

Ve gerçekten Türkiye’ye dönüşünde tutuklandın, kanal spikeri de seninle ilgili program yapmıştı.

Aytaç Ünsal, Halkın Hukuk Bürosu’nda çalışan bir avukat. Ve bu büro 2500 avukat barındıran ÇHD’ye üye. Dünya genelinde tüm ezilenlerin haklarını savunmaktadır.
O ve arkadaşları ölüm orucunun 288 gününde şehit düşen devrimci Helin Bölek’i savunmaktaydılar.
Ve bu gün 5 Nisan Avukatlar Günü’nde Avukat Aytaç Ünsal ve yoldaşı Avukat Ebru Timtik Türkiye’de dinci faşist Erdoğan’ın baskılarına karşı adalet talebiyle başlattıkları açlık grevini ölüm orucuna çevirdiklerini ilan ettiler.
Aldığımız bilgiye göre Türkiye devleti yetkilileri Helin Bölek’in cenaze konvoyuna saldırarak cenazenin Cemevi’ne gidişini engelledi. Ayrıca cenazeye katılan yoldaşlarını da gözaltına aldı.
Suriye emperyalizme karşı mücadelesinde yanında duran kişileri, halkları ve örgütleri asla unutmayacaktır.

(kaynak Halkın Sesi Tv)

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.