Mora’da Mülteci Katliamı: Ölü Sayısı 79

Yunanistan açıklarında bir göçmen teknesi daha battı. Şu ana kadar gelen bilgilere göre, Mora Yarımadası açıklarında batan göçmen teknesinde can kaybı 79’a ulaştı.
Teknenin yarımadanın 75 km. uzağında, Pylos kasabası açıklarında battığı, ölenlerin boğularak öldükleri bildiriliyor.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM), teknede en az 400 kişinin bulunduğunu belirtti. Bazı kaynaklar ise teknenin ambarında yaklaşık 100 çocuğun olduğunu belirttiler.
Yunanistan yetkilileri, 104 kişinin sağ kurtarıldığını açıkladılar. Bu durumda halen pekçok göçmenin de kayıp olabileceği belirtiliyor.
Ancak, kurtarma grupları, bölgenin Akdeniz’in en derin noktalarından biri olduğunu ve artık başkalarını bulmanın çok zor göründüğünü bildiriyorlar.
Haziran 2016’da yine bir başka teknenin batması sonucu meydana gelen göçmen katliamında, en az 320 göçmen katledilmişti. 14 Haziran’da Mora açıklarında meydana gelen göçmen katliamı, o günden bu yana yaşanan en büyük katliam oldu.

GÖZ GÖRE GÖRE KATLİAM!


Balıkçı teknesinin, bir gün önce, Avrupa Birliği Sınır Koruma Ajansı’na (Frontex`e) ait bir uçak tarafından ve yine yakınından geçen iki gemi tarafından görüldüğü belirtildi.
Yunanistan yetkilileri, “güya”, geçe geç saatlerde tekneye “destek önerisi”nde bulunmuşlar, ancak bu öneri teknede bulunanlar tarafından kabul edilmemiş.
Yunanistan ve Avrupa Sınır Koruma teşkilatı, suçlarını örtbas etmeye çalışıyorlar.
Sanki, halkların isteklerini, önerilerini, kararlarını her zaman kabul ediyorlarmış gibi, teknedekiler destek önerisini reddedince bir şey yapmamışlar!
Tekne, uçak ve gemiler tarafından görüldükten sonra, sabaha karşı alabora olarak battı.
Bu göçmen KATLİAMIN SORUMLUSU; göçmen teknesini gördükleri halde müdahale etmeyen Avrupa emperyalizmidir.!
SORUMLU, tekneden bilgisi olduğu halde yardıma gitmeyen Yunanistan’dır.
SORUMLU, halkları göç yollarına düşüren TÜM EMPERYALİSTLERDİR.

Sosyal ağlarda paylaşın