Mülteci Katliamı Nedeniyle Yunanistan ve AB`ye Öfke!

Yunanistan halkı ve devrimci, ilerici kurumlar, 79 göçmenin katledildiği “göçmen katliamı”na karşı, 15 Haziran perşembe günü Atina ve Selanik’te gösteriler düzenlendi.
Atina’daki eylemde taşınan bir pankart, katliamın sorumlularını da gayet açık ortaya koyuyor:
“KATİLLER: AB, Yunanistan Sahil Güvenlik, Frontex”
Bir başka pankartta ise şöyle yazıyordu:
“14.06.2023-PYLOS: ADALET YOKSA BARIŞ DA YOK!”

Atina’daki eylemde, Propilia Meydanı’nda toplanılarak meclise yüründü. Buradaki eyleme Yunanistan Halk Cephesi ve çeşitli demokratik kurumlar katıldı.
Yunanistan Halk Cephesi de eyleme şu pankartla katıldı:
“Açlığın, İşsizliğin, Yoksulluğun, Sömürünün ve Mülteciliğin sorumlusu Emperyalizmdir; Emperyalizme Karşı Örgütlenelim, Birleşelim ve Mücadele Edelim!”


Yürüyüş korteji AB temsilciliği önünden geçerken, “Göçmenler Boğuldu, Katledildi, İşte AB Politikası bu ” sloganları atıldı.
Atina’da ayrıca Yunanistan Mücadeleci İşçiler Cephesi (PAME), Yunan Komünist Partisi (KKE) ve bazı Öğrenci Dernekleri de Sintegma Meydanı’nda toplandılar.

Atina’da aynı saatlerde Panepistimiou Caddesi’nde de ayrı bir protesto gösterisi düzenlendi. Anarşist grupların düzenlediği bu eylemde polisin saldırısı sonucunda 26 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Eylemlerde, Yunanistan hükümetinin ve emperyalist Avrupa Birliği’nin göçmen politikaları protesto edildi.
Eylemlerde ayrıca “sınırları açın” yazılı dövizler taşındı.

Polis, yürüyüşü durdurmak için müdahale etti, halkın yürümekte ısrar etmesine polis yine saldırarak cevap verdi, halka karşı göz yaşartıcı gaz ve ses bombası kullanıldı.

KALAMATA’DA PROTESTO
Kurtarılan göçmenlerin tutulduğu Mora Yarımadası’ndaki Kalamata şehrinde yer alan merkezin önünde de protesto eylemi düzenlendi.

Sosyal ağlarda paylaşın